Háromgyerekes anyukák, mennyi segítségre volt szükségetek míg a gyerekek picikék voltak?
Figyelt kérdés
Idősebb lányom öt éves, a kisebbik júniusban lesz kettő, a csecsemő még nincs egy hónapos sem. A férjem azt mondja: "senki sem érti, hogy nem bírsz három gyerekkel", vagyis, hogy mért van szükségem segítségre, mért kell a két idősebbet vigyázni neki vagy a nagyszülőknek. Megjegyzem, nem egész napos vigyázásról van szól, napi 2-3 óráról. A kislányok nem járnak óvodába, az idősebbet jövőre adjuk be.2024. máj. 21. 20:57
11/18 anonim válasza:
semmenyi segitség nem volt nem kelett megoldottuk férjemel gyerekeink jårtak bölcsödébe ,ovodába . mig kicsik voltak aztán iskolåsok lettek.
12/18 anonim válasza:
Nekem nem kellett segítség, viszont a férjem is teljes értékű szülő a munkája mellett is. Ketten megoldottunk, megoldunk mindent.
13/18 anonim válasza:
Én sem értem, hogy minek szültél akkor 3 gyereket, ha nem bírod velük?
Ez számomra nem indok, amiért a nagy nem jár... Igenis az ovi lenne a dolga és máris "1 gonddal kevesebb".
Semennyi segítségem nem volt. Mert a férjem számomra nem a segítség kategória, hanem a társ pozíciót tölti be, ketten oldunk meg mindent.
14/18 anonim válasza:
Pont ugyanígy születtek a gyerekeink, és egész nyáron idehaza voltam a 3 kicsivel. Anyósomék 1 km-en belül laknak, és bármikor lehetett őket ugrasztani bármiért, de napi 2-3 órás segítséget sosem igényeltem tőlük. A férjem az már más tészta, ha idehaza volt, kértem, hogy fürdessen, osszon vacsorát, dugja ágyba a nagyot, bármit, amire a baba mellett éppen nekem nem volt időm.
15/18 A kérdező kommentje:
Hát igen, a férjetekkel ketten megoldottatok mindent. És én sem azért mondtam, hogy szükségem van a segítségre, mert azt az időt magamra akarom fordítani. De jól esik, ha valaki vigyázza legalább az egyiket míg én elmosogatok vagy megfőzök, kiteregetek... Két héttel a szülés előtt egyedül intéztem a heti nagy bevásárlást a két kislánnyal. Szülés után két hétig anyu szerezte be amit kellett, most már én járok el szombatonként, anyu addig vigyázza a gyerekeket. A férjemnek "szüksége" van kikapcsolódásra, minden este a 2-3 LoL játékra, a futásra a futópadon... Tegnap is, míg zuhanyoztam, a pici elkezdett nagyon sírni, ő csak a számítógép mellől szólt oda " ne sírjál, nem kell sírni, hallgass..." egy négyhetes babának... vagy szoptatok, és a kisebbik lány megindul a lépcsőn az emeletere és nem is figyel rá... Egy se két éves gyerekre még azért nagyon oda kell figyelni. Szóval, nem olyan segítségre gondoltam, hogy a munkámat végezze el valaki helyettem, hisz szinte az első naptól kezdve magam főzöm meg az ebédet is, hanem inkább hogy a gyerekekkel legyen egy kicsit valaki, mert a picitől az idősebbekkel nem sikerül eleget foglalkozni... A hatéves már így is kezd magába fordulni (velem senki sem akar játszani)...
2024. máj. 23. 19:46
16/18 anonim válasza:
Ha a férjedet inkább nem minősítem... Sajnos ilyen embernek egyet sem szabad szülni, nem hármat. Őszintén sajnállak.
17/18 anonim válasza:
Nyugodtan válaszold azt a férjednek, hogy mások bizony úgy oldják meg, hogy nekik nem díszf..sz jutott, hanem olyan embert választottak a gyerekeik apjának, aki nem segít, hanem kiveszi a részét, így segítségre már nincs szükség.
Amit te az anyukáddal oldasz meg, azt más a férjével/párjával.
Te meg kvázi anyukáddal vállaltál gyereket. Szivacs.
Meg kellett volna állnod egy gyereknél.
18/18 anonim válasza:
Ne haragudj... De nyílván nem a 3. gyereknél lett ilyen "csodálatos, figyelmes teljes értékű férj, társ és apa" Így,nem is értem minek szültél még egy harmadik gyereket is ennek a lénynek?!🤔
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!