Felhívjam ezzel az ügyeletet?
Kisfiam 2 éves, vérehulló fecskefűvel játszott. Olyan lett a keze is. Utána megnyalta a kezét. Már rá volt száradva neki. Annyit mondott, hogy keserű.
Azt tudom, hogy belsőleg nagy mennyiségben mérgező, de ez azért nem számít annak. Azért felhívjam az ügyeletet? Lehet ennyiből baj?

Basszus...de buta néni volt...te meg elhitted!
Az egy GYÓGYnövény! Be kell kenni a szemölcsöt a levével,és meggyógyítja!
Nem mérgező..Jézusom...

6os vagyok. Gyerekkorom óta használja az ismerőseim többsége. Direkt hoztunk a kertbe is,hogy mindig kéznél legyen.
Nem mérgező.
Elvileg ha bőrön alkalmazza az ember, nem mérgező. Én is szoktam szemölcsre kenni.
De lenyelve mérgező. Nyilván ahhoz mennyiség is kell. Csak belerakta a bogarat a fülembe a néni.

Valóban van mérgező hatása (a szanguinarin miatt), de ne úgy képzeld el, mintha egy cián kapszulát vett volna be a gyerek.
Mindenesetre ha baj lenne már lenne, úgyhogy megnyugodhatsz. Nagyon figyelj, hogy többet ne forduljon elő ilyen!

További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!