Mit csináltok a gyerekkel ovi után?
Hiába élünk a fővárosban, nem tudok programokat kitalálni. Jóformán már próbáltunk, láttunk mindent. 5 éves gyerekem itthon szokott jatszani bent vagy az udvaron, vagy játszóterezünk, kicsit "kirándulunk", biciklizünk. Amikor az apukája hazaér, próbálunk minőségi időt eltölteni hármasban, de olyan kevés az idő, és akkor is mindig ugyanazokat csináljuk. Beszélgetünk, könyvet olvasunk, rajzolunk stb... Olyan egyhangú, sivár, unalmas az egész.
Ti miket csináltok a gyerekkel?
Szerintem ez nem unalmas.
A gyerek 25 fővel egy szobában csinált végig egy kötött programú napot. Az én lányom sokszor csak lazán ellenni akar, még a bringát ilyesmit is csak akkor szeretik ha kötetlen.
Játszótér, fagyi, beszélgetés az ikerszomszed kislánnyal a kerítésen át, ilyeneket szeretnek. Ne kelljen időre menni, ne legyen semmi kötelező.
mikor mit.
Hétfőn könyvtár napunk van, elmegyünk és kiválasztja azt amiből a héten olvassak neki. Ez fix
ez mellett meg amihez kedvünk van: elmegyünk fagyizni, vagy van egy kedvenc pékségünk, ott megvárjuk apát és bent vacsorázunk, pizzát sütünk otthon, dolgokat dugok el neki a lakásban ő meg "kincskeresőzik" (ezekhez csinálok feladatokat ki kell találni egy találós kérdést és megszerez egy részletet ami közelebb viszi a "nagy kincshez" ez általában egy tejszelet, ez heti egyszer van, cserébe egy órát lefoglalom:-D
Ha hulla vagyok, akkor mozidélutánozunk(plédekből csinálunk sátrat, párnákat rakunk a földre, viszünk be nasit a sátorba és régi disney mesét nézünk
vagy csak hagyom unatkozni míg utolérem magam:-D
Egy normális (kütyükkel és képernyőkkel nem agyonnyomorított) ovisnak az is élmény, ha elmész vele a játszótérre. Akár minden nap ugyanoda.
De otthon nincsenek játékai? Nincs egy képeskönyve, amit nézegethet? Az én gyerekeim nagyon szerettek építőkockából építeni, amiben a műanyag állatkáik laktak stb. Rengeteg történetet játszottak így végig. Soha nem unták. És ez csak egy játékuk volt a sok közül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!