C-vitamint (pl. Cebion csepp) lehet-e tartósan adni 3 évesnek, mondjuk ősztől tavaszig minden nap? Nem befolyásolja-e károsan a veseműködést?
Figyelt kérdés
2010. okt. 25. 23:19
2/8 anonim válasza:
Én nem élek Magyarországon. Nálunk nem adnak C vitamint a gyerekeknek, csak megfázás esetén. Régen azt mondták, hogy a fölösleg vizeletben oldódva távozik a szervezetből. Ma már tudják, hogy a plusz az káros.
3/8 A kérdező kommentje:
köszi a válaszokat! Sajnos ellentétes infókat kaptam erre a kérdésemre korábban, azért is kérdeztem meg itt, kinek mi a véleménye.
2010. okt. 26. 08:47
4/8 anonim válasza:
Én adom a 3éves kislányomnak.A védőnő nekem azt mondta hogy így ahogy írtad ősztől tavaszig nem lehet baja tőle.Talán kevesebbszer lesz beteg,mivel szeptemberbe kezdte az ovit.Ha bizonytalan vagy kérdezd meg a védőnődet.Ő segíteni fog!
5/8 anonim válasza:
Ha nem vagy biztos magadban, vagy ellentétes válaszokat kaptál - próbáld természetes úton pótolni a C vitamint. Az biztos nem árthat.
A kisfiam előszeretettel várja a reggeli frissen csavart narancsot. Lehet nektek is beválna.
6/8 anonim válasza:
Felesleges a rengeteg C-vitamin, szerintem. Én nem adok, csak ha beteg ő, vagy körülötte valaki.
A frissen facsart gyümölcslé jó ötlet, de azzal is vigyázni kell, nehogy a fogait tönkrevágja. (Van olyan 20 hónapos ismerősöm, akinél látható elváltozást okozott már a fogzománcon a sok savas gyümölcslé.)
7/8 anonim válasza:
Én adom minden nap neki.
Ha kételkedsz, keress utána, hogy Szentgyörgyi Albert mennyit c vitamint evett. Szerintem ő értett hozzá :-), s ráadásul igen szép kort ért meg, és nem veseelégtelenségben halt meg. :-)
8/8 A kérdező kommentje:
Köszi Mindenkinek a választ! Mi októberben kezdtük az ovit és 4 nap után jött egy hét lázas állapot. A gyakori betegeskedés elkerülése miatt szeretném kicsit erősíteni a szervezetét, kezdetben a C-vitaminnal. Hogy e mellé mit lehetne még adni, az egy más kérdés. Egyébként gyümölcsöt is eszik minden nap, de gyakran elbohóckodja a dolgot(pl. van, hogy csak beleharap az almába és aztán nem eszi meg a többi részét).
2010. okt. 26. 20:42
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!