Kisfiam figyelemzavaros. És nem túl okos. Olyan közepes. A pszichiátriai kivizsgálás abbamaradt, mert sokat javult. Gyógyszer segíthet? Sokszor hallom, hogy a gyógyszer csodákat tesz. Nem örülnék, ha kéne szednie, de szerintetek, ha valaki gyereke
Szerintem a gyógyszer a legvégső megoldás maradjon. Tudom, a pszichiáterek nem ezt mondják, de annyira el tud nyomni egy gyereket, mintha csak félig lenne jelen. És elég gyakran van mellékhatása is. Persze, a magatartás javul, de milyen áron?
(Akik nem értik a kérdezőt: az ADHD-sek gyógyszerére gondol, ami régebben Ritalin néven futott. És az okosat úgy érti, hogy akinek az iskolában figyelmi gondjai vannak, annak ez látszik a teljesítményén is.)
Azer erdemes tudni a ritalinrol foleg kis meg kozepkorban, hogy az egy igen gyogyszer, fokozottan ellenorzott pszichotrop es kabitoszer besorolasu P2-es gyogyszer.
Ha elkezdi szedni 12 evesen a testi magassag novekedese lelassul, vegleg, nem lesz az, hogy bepotolja majd 19 evesen. Mindemellett egy ideig szunetelni is kell nem csak emiatt, hanem mert nem fog hatni. En is szedtem.
Mindemellett fontos figyelni ha mar tini lesz, mert ennek van ilyen euforikus, porgeto hatasa is. Es ez tevhit, hogy lelassitja, lenyugtatja az ADHD-s gyereket. Jobban koncentral igen, de ennyi. A tinisegre visszaterve, figyelni kell a gyogyszert mert ha elkezdi a haverokkal megosztani (sok ilyen van) akkor visszael vele, es sulyos kovetkezmeny lehet ha elkapjak vagy ot vagy aki(k)nek adta. Es ebbol jon, hogy adok 5000-ret ha azt egy levellel meg ilyenek.
Tini korban el is kene venni tole, es kiadni neki minden nap egy fix adagot, nem szabad rahagyni. Es egy nagyon buntetendo gyogyszer ha visszaelnek vele akar tini, akar felnott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!