Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Miért baj az, ha fekete vagy...

Miért baj az, ha fekete vagy sötét színeket szeret használni a lányom, amikor rajzol?

Figyelt kérdés
Életvidám, nagydumás, okos, pörgős lányom van. 5 éves, középsős ovis. Imád mindent ami színes, csillogós, mintás, hercegnős, nagyon szeret táncolni és főleg rajzolni, festeni. De minden műve fekete vagy nagyon sötét színű. Ha megkérdezzük miért, akkor csak a szemét forgatja, hogy "mert nekem ez tetszik". Nekünk mindegy is lenne, csak az óvónők szerint nem jó és valamit kezdeni kellene vele. Ha a fekete festéket eltesszük és csak a többit használja, akkor nagyon élénk képei születnek amúgy.
2024. jan. 23. 14:52
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
53%
10# Volt pszichológusnál,meg is van a kívülálló.
2024. jan. 24. 10:14
 12/16 A kérdező kommentje:
10-es, írtam hogy nem most kezdte el, már bölcsiben is ez volt kedvence a haláleset pedig nyáron történt. És mint írtam voltunk pszichológusnál is, aki mindent rendben talált.
2024. jan. 24. 11:49
 13/16 A kérdező kommentje:
Nincsenek vele gondok, nem visszahúzódó, nem mérges, nem csendes, nem is produkálja magát direkt, nem lett sírósabb sem.
2024. jan. 24. 11:52
 14/16 anonim ***** válasza:
47%
Akkor mi a probléma?
2024. jan. 24. 12:07
 15/16 anonim ***** válasza:
49%
Szerintem mert simán jobban látszik a papíron, mint pl. sárga. Nem hiszem hogy bele kéne magyarázni ebbe.
2024. jan. 24. 12:49
 16/16 anonim ***** válasza:
50%
Az óvónőben megragadt, hogy sötét szín=trauma. Pedig ez nem igaz. A gyereket és a rajzot is egységben kell nézni. Szerintem így, amit leírtál, mindössze annyit jelent, hogy tetszik neki a sötét szín, meg titeket is sötétebb ruhában lát (lehet, hogy pont ezért). Normális, amit leírtál. Baj akkor lenne, ha más jelek is bajt tükröznének, pl eddig csak élénk színeket használt, majd hirtelen sötétre váltott. Vagy ijesztő, szomorú dolgokat rajzol. Plusz más jelei is lennének a problémának, ha lenne probléma, pl megváltozott viselkedés, agresszivitás, magába fordulás, stb. De ez nincs így. Mondjátok el ezt az óvónőnek.
2024. jan. 24. 21:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!