Ainek nagy cumis volt a gyereke, mikor és hogyan sikerült leszoktatni róla?
Kisfiam nemsokára 20 hónapos lesz, és brutál nagy cumis. Igyekszünk, hogy minél kevesebbet legyen a szájában. De úgy alszik, hogy egy a szájában van, egy a kezében. Plüss helyett cumit szorongat.
Lassan szeretném majd leszoktatni róla. De egyelőre egyáltalán nem érzem, hogy hajlandó lenne letenni.
Akinél nagy cumis volt a gyerek, mikor és hogy sikerült letenni?
Fiam 2,5 évesen magától hagyta el.
Szó szerint elhagyta a lakásban a cumiját, majd ő mondta tök nyugodtan, hogy biztos elvitték a kukások. Azóta sem kereste.
Lányom szeptemberbe múlt 2 éves. Elég cumis. De eszem ágában nincs elvenni tőle.
A fiam egyáltalán nem mutatta, hogy bármikor megválna tőle így mikor az utolsót is eltüntette nem vettem többet.
4 elmúlt.
Én csak alváshoz adtam oda ennyi idősen már. Onnan aztán a következő lépés a cumi nélkül alvás volt.
Egész mitológiát találtam ki meseként Cumiországról, ahol az elhasznált cumik vannak. Ezt hetekig sokszor elmeséltem, volt egy történet, ahol egy kisfiú elköszönt az utolsó cumijától, az ment Cumiországba.
Ekkor amúgy 4 éves volt a fiam. A nyuszinak adta oda, hogy a cumi a nyuszival mehessen Cumiországba.
Persze 2-3 este nehezebb volt, de ez benne volt a mesében is, hogy a kisfiúnak első este mennyire hiányzott, második este is, de akkor már tudta, hogy előző este is sikerült elaludnia, a harmadik este egy kicsit könnyebb volt, utána pedig már szépen elaludt cumi nélkül.
Szóval nálunk nagyon bejött a mesés előkészítés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!