Mennyi idős gyerekkel lehet már jól ellenni?
Kedves 1-es, ez elég szomorú. Nem ez egy 2 éves gyerek normális viselkedése.
9 és 6,5 évesek a gyerekeim.
Kb. 3 éves koruktól mindkettő ügyesen elfoglalta magát, nem igényelték az állandó felügyeletet. Akár órákra is elvonultak játszani, rajzolgatni, stb.
1! Én ezzel nem dicsekednék... és rohadtul nem nevelés kérdése, hanem a gyerek személyiségétől függ.
Nekem 4 éves a fiam, vele kb 3 éves kora óta vagyok így el.
Lányom 2 éves. Hát ő nagyon nem ez a fajta természet.
Én is az óvodáskor kezdetét mondanám, tehát 3 éves kortól.
Akkor kezd el szocializálódni, önállósodni pl addigra màr szobatiszta, önállóan öltözik, eszik,játszik és a beszéd is kialakul addigra.
Viszont,csak hogy mondjak kivételt is, ha testvére születik hirtelen nagyon vissza tudnak babásodni. Nálunk most ez van.
2 évesen vígan eljátszott magának, bármit meg tudtam csinálni mellette.
Most 3 éves, kistesója született nemrég és egész nap a ruhámat cibàlja, hogy menjek vele játszani, hisztizik, cumizik, ölbe akar lenni. 🤣
Kislányom 2 éves és egyre többször lehet tőle csinálni dolgokat. Igaz én kb mindenbe bevonom. Főzés közben ott áll mellettem egy széken és nézi mit csinálok, kommentálja. :D porszívózas, takarítás ugyanez. Jól elvagyunk.
Olyan meg egyelőre nincs hogy ülök a kanapén olvasok és ő elvan. Meg igényli hogy játszak vele, bár már 15-20 perceket van hogy elvan valamivel de azért egyekire ez még ritka. Inkább jön utánam és dumál egesznap nekem. :D
És nálunk nincs képernyő idő csak ritkán. Egy héten 2-3x max félóra. Háttér Tvzes sincs, max néha zenét hallgatunk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!