Hogyan tudnám megkönnyíteni az esti rutint?
4 éves a lányom. Nagyon nehezen zajlanak az esti szokások. Fogmosás, fürdés, öltözés stb. Minden nap egy harc, mert ő is és mi is fáradtak vagyunk már. Elábrándozik, elvakarózik, 15x kell rászólni, hogy vegye már fel a pizsamáját. Még nem is vette fel, de már nyafog, hogy nem tudja. Pedig tudja, önállóan tud öltözni, csak lusta és kötelező, így nincs kedve hozzá. Nekem egy idő után elszakad a cérna, szörnyű nézni, ahogyan nem csinálja. Bevallom, párszor kiabáltam is vele, és ilyenkor nagyon rossz érzésekkel fektetem le. Direkt nem segítek neki, mert egyrészt tudja, másrészt azt szeretném, ha önálló lenne.
Általában 20 órakor alszik már. Alapból okos, értelmes gyerek, nincs vele semmi baj.
Nálatok hogy zajlik egy esti készülődés ekkora gyereknél? Hogyan legyek türelmesebb?
Köszönöm!
Én segítenék neki, egyrészt már ő is fáradt, én is, a fene se akarja húzni vonni még fél órát, csak mert azértsem segítek neki.
Másrészt nem akarnek kiabálni meg felzaklatni alvás előtt.
esti mese lenne a motiváció, ő valaszthatja ki mit olvassunk vagy akár együtt elmegyunk egy konyves boltba és valasztunk egy könyvet, amit akar hallani, várja, és motiválja hogy minél előbb kerüljön ágyba, mert annál előbb jön a sztori.
4 éves, 5 lesz nemsoká.
Sokszor nyögvenyelős, mondjuk mióta felújítottuk a fürdőt és hatalmas kád van jobban megy fürdeni, de sokszor könyörgés. Utána játszani akar, mesézni, éhes, szomjas, néha mi is rákiabálunk, mindig kitalál valamit. Mi már inkább ráhagyjuk, legyen fenn 10-ig, azt kész, nem vitázunk. Pizsit ő is fel tudja venni de sokszor ő is kitalalja hogy adjuk rá, én ráadom, nem harcolok semmis dolgokon már
5
Rá hagyod egy 5 évesre, később mi lesz?
Majd ha fű nélkül nem akar tanulni veszel neki?
Akár :D Én is füveztem, még sincs semmi bajom :D Diplomáztam, karrierem lett, házam, stb. Nem kell ezt túl vizionálni.
Lefekszik 10-kor, 7.30-kor kel, majd 10 óra alvás elég neki.
Miért kényszerítsem alvásra ha egyszerűen nem álmos? Engem sose kényszerítettek a szüleim semmire, se a tesóimat, érdekes, mind diplomás, normális, jól kereső, adakozó emberek lettünk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!