Milyen harcművészetre érdemes beiratni egy gyereket?
A wing tsun kung fu jó, igen. A krav maga korai még.
A judót személy szerint én nem kedvelem, de másnak bejöhet. A ju-jitsu valamelyest hasonló, de számomra sokkal jobb.
Az én gyerekem karatézni jár, kyokushinra. Még az aikidót is jónak tartom.
Persze a választás függ a lehetőségektől, iskoláktól.
#3 szerintem ez abszolút edző függő. Nekem volt egy edzőm (az abszolút kedvencem) aki néha pont erre specializálódott edzéseket tartott, mit kell csinálni különböző helyzetekben, pl késes támadó ellen, arra még mindig emlékszem. De ennek a konkrét kimondása nélkül is hatásos, erről egy egészen friss sztorim van.
Egyik reggel viszonylag gyors tempóban gurultam le a lejtőn rollerrel, egy ponton felhalmozódott egy kis salak, nem fékeztem le eléggé, a kereke elakadt. Elestem, természetesen, de meglepően kicsit, sebem se lett belőle (pedig ahhoz képest tényleg nagyon gyorsan mentem) és ahogyan utólag rekonstruáltam, az esés gyakorlatilag egy előre judo gurulás volt.
Ezek után én abszolút hiszek benne, hogy segíthet az élet különböző pontjain.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!