Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mit csinálnátok a helyemben?...

Mit csinálnátok a helyemben? Adnátok az antibiotikumot?

Figyelt kérdés

Kislányom péntek éjjel befulladt, melyet enyhe nátha előzött meg (naponta kb 4 orrszívás). Péntek éjjel 2kor ugatva köhögött, sípolt a mellkasa. Kivittem frisslevegőre, 5-10perc alatt elmúlt. Másnap reggel hőemelkedése lett (37,8), és még akkor is ugatva köhögött. Elvittem ügyeletre, kapott Calcimuskot, Rectodelt kúpot. Ezektől a fulladás, ugató köhögés elmúlt, hurutos köhögése van , semmi láz, semmi nátha. Ma elvittem a háziorvosunkhoz, ill helyettes orvos volt, aki ímmel ámmal megvizsgálta, tüdeje tiszta, torka békés, de mégis írt Zinnatot. Mikor az asztisztens megkérdezte mit írjanak diagnózisnak, azt válaszolta neki mindegy.

Amúgy az ügyeletes doki alapos volt, és heveny gégegyulladást írt a papírra.

Rákerestem neten, ezt vírus okozza, melyre ugyebár az antibiotikum felesleges. Mit tennétek a helyemben? Beadnátok az antibiotikumot?

A következő lépésem amúgy egy jó gyerekorvos keresése lesz. De addig mi legyen?

2010. okt. 18. 13:17
 1/9 anonim ***** válasza:
2 éve az én lányom is átesett a gége gyulladáson,kapott kúpot szükség esetére,de csak aznap kellett adni neki egyébként ,calciumuskot és nekünk ott rögtön adtak antibiotikumot,sőt dupla adagban kapta egy napig! Nemtudom mit tegyél én is ellene vagyok az antubiotikumnak de van mikor kell. Szerencsére tavaly egyszer sem kellett az idén nyáron ! igen:( Szerintem a gyerekorvos oldja meg a kérdésed,bár nekünk pont ő adta mert a házidoki semmit nem adott. Jobbulást kívánok a pindurnak:)
2010. okt. 18. 13:26
 2/9 anonim ***** válasza:
Az antibiotikumot azért szokták felírni a gyerekorvosok, hogy ne alakulhasson ki tüdőgyulladás ebből. Én mondjuk nem adnám be, ha nem rosszabbodott az állapota.
2010. okt. 18. 13:40
 3/9 anonim ***** válasza:

Szia

A kislányodnak kruppos rohama volt. Ilyenkor eldagad neki a gégéje és ezért nem kap levegőt, ezért köhög ugatósan. A Rectodelt szinte az egyetlen olyan kúp, ami enyhíti a tüneteket és persze a hideg levegő. Mert hidegben a gége duzzanata visszahúzódik és a kicsi újra kap levegőt.

Amikor az én fiam befulladt, neki súlyos volt, bent fogták a kórházba 1 hétig. Nem kapott antibiotikumot, csak köptetőt és allergia elleni szert, ami nyugtatóként szolgált este az alváshoz, illetve inhalálták.

Azt tudom, hogy a helyedben most azonnal keresnék egy normális gyerekorvost.

2010. okt. 18. 14:50
 4/9 A kérdező kommentje:

Azóta sokkal jobban van. Csak hurutos köhögése van, arra lándzsás útifüvet adok neki, mindig használt. Kedve jó, láza nincs, orra nem folyik, csak sokat köhög.

Azt hiszem nem adom be az antibiotikumot. Indul a gyerekorvos keresés.

2010. okt. 18. 15:10
 5/9 anonim ***** válasza:

Örülök, hogy jobban van a kislányod, így már tuti nem adnám neki az antibiotikumot. De figyeld nagyon, mert ez bármikor újra előjöhet. :(

A lándzsás útifű szirup szerintem nem az igazi ilyenkor, mi Ipecacuána köptetőt kaptunk. Nagyon bevált.

2010. okt. 18. 15:30
 6/9 A kérdező kommentje:

Az az ipecacuana nem vényköteles?

Sajnos tudom, hogy bármikor előfordulhat, igazából azt olvastam róla, hogy olyan 3 éves kor körül kinövi, mert addigra porcosodik a gége, és nem tud annyira összeszűkülni.

2010. okt. 18. 18:19
 7/9 anonim ***** válasza:

Nem tudom vényköteles-e, nekünk a kórházban adták a gyógyszereket és hazajövetelkor ugyanezek receptjét, hogy itthon még legalább 1 hétig használjuk.

Nekem azt mondta a dokinénink, hogy ezt csak 5-6 éves kor körül fogja kinőni a kicsi. Akkor is beteg marad, csak már a gégéje nem tud annyira összeszűkülni hogy elfojtsa, ne kapjon levegőt.

Esténként hogy van a kislányod? A fiam akkor lett mindig kicsit rosszabbul, de amint beadtam neki az esti gyógyszert egyből jobban lett. És nagyon jól aludt. (én nem, hetekig a szobájában aludtam, hogy mikor jön az újabb roham)

2010. okt. 18. 22:10
 8/9 A kérdező kommentje:
Mi egy szobában alszunk amúgy is. Esténként sincs semmi változás. Egész nap köhög, de nem fulladásosan, csak olyan normál hurutosan. Már rajta vagyok a gyerekorvos keresésen, de nem egyszerű feladat.
2010. okt. 18. 23:23
 9/9 A kérdező kommentje:

Ma kislányom egy kicsit szarabbul van, ami szerintem azért van, mert megindult neki a hurut kifelé. Egész nap köhög, szívatjuk az orrát óránként, "literszámra" jön belőle a hurut. Egyfolytában köhögi fel, szívatjuk ki a sűrű fehér váladékot.

Remélem jól tettem, hogy nem adtam be neki.

2010. okt. 19. 14:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!