Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Harap a 15 hónaposom, mit...

Harap a 15 hónaposom, mit lehet ezzel kezdeni?

Figyelt kérdés

A 15 hónapom mostanában elkezdett harapni. Örömében csinálja, ha nagyon játszik és felpörgött, és nagyon jó kedve van. Az a baj, hogy nem finoman harap, hanem nagyon erősen, néha be is kékül utána. Lehet én rontottam el, mert korábban játékból finoman harapdáltam a lábát, amit nagyon imádott, mindig nagyokat nevetett. Már nem csinálom persze, mióta ő is harap.

Mit lehet ezzel kezdeni, hogy ne harapjon? Az apjával és velem is szokta csinálni, és ha rászólunk, akkor is nevet és folytatja. Egyszer nagyon rákiabáltam, de akkor szegény elsírta magát.

Mit csináljak hogy komolyan vegyen, de ne ijesszem meg? Van valakinek ötlete?

2023. szept. 21. 12:52
 1/3 anonim ***** válasza:
41%
Raszolsz, erelyesen, ennyi, ha mar sikerult peldat mutatnod neki.
2023. szept. 21. 12:53
 2/3 anonim ***** válasza:
74%
Nem amiatt csinálja. Én sose harapdáltam viccből se mégis harap, amióta van foga (13 hónapos). Szerintem a fogzás miatt. Leszoktatásról Novák Ferenc videót láttam hogy semleges reakciót kell adni és eltolni mert a figyelemért csinálja elvileg. Hát gyakorlatban nehéz ezt kivitelezni de ezzel próbálkozom most.
2023. szept. 21. 12:58
 3/3 anonim ***** válasza:
Boldog, majd ki csattan és ezt nem tudja máshogy kifejezni feléd. Ha leszidod, nem fogja érteni, miért kapja, tehát ennek nincs értelme. Most tanulja az érzelmeket, rólatok is próbál leolvasni új dolgokat. Ha hevesen reagálsz, azt érdekesnek fogja találni és újra és újra elő szeretné belőled hozni. Ezért inkább igyekezz nem reagálni rá, pedig tudom, hogy nagyon tud fájni. Ha nem kap rá érdekes reakciót, szándékosan nem fogja csinálni. Amikor tudod, hogy harapna, megpróbálhatod másik feszültséglevezető gyakorlattal elterelni, pl mondd neki, hogy öleljen meg jó erősen, amennyire szeret téged.
2023. szept. 21. 14:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!