Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Székrekedés, nálatok mi segít...

Székrekedés, nálatok mi segít ilyenkor?

Figyelt kérdés

Kislányom 4. napja nem kakil, korábban sosem volt kakabaj itthon.

Most kezdte az ovit, talán amiatt...

Gyerekorvossal beszéltem, ő Laevolac szirupot javasolt és sok folyadékot, rostos gyümölcslevet. Nem vált be, tegnap és ma is próbáltuk.

Hát szegénykém lekvárt kap már két napja turmixokkal kb... De semmi eredmény.

Tudom, hülye vagyok, hogy így nekimentünk a hétvégének, már bánom.

2023. szept. 8. 22:44
 1/7 anonim ***** válasza:
Miért vagy hülye?Ezeken kívül mit tudsz még tenni?Gyógyszertár meg vsn ügyeletes ,ha kell valami.Bár szerintem én nem hashajtóznám,hacsak nem szenved.
2023. szept. 8. 22:48
 2/7 A kérdező kommentje:

Azért, mert nem vittem be az orvosunkhoz.

Nem tudom, mitől jött ez most, mert az étkezése nem változott, igyekszünk itthon olyanokat enni, amik azért egészségesebbek. Zöldség, gyümölcs mindennap van, a csokizás, nasizás korlátozottan.

A folyadékbevitelére figyelek, iszik eleget (vizet, frissen facsart leveket).

2023. szept. 8. 22:54
 3/7 anonim ***** válasza:
Nálunk megvoltak a kakihajtó ételek. Paprikáskrumpli, tejbegríz. Ezektől mindig sikerült.
2023. szept. 8. 22:55
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
Laevolac szirup nálunk bevált,de mivel székletlazító és nem hashajtó ezért több nap amíg hat. Ami nekem felnőttnek vált be az a keserűvíz.
2023. szept. 8. 23:30
 5/7 anonim ***** válasza:
Glicerin kúp
2023. szept. 9. 07:51
 6/7 anonim ***** válasza:

Első körben glicerin kúp.

Nekem most igaz még csak 3 éves a lányom de az utóbbi pár hétben csak 4-5 naponta kakil, nem keményet, teljesen normális állagú.

Már körbejártam az orvosokat, nem tudtak rá mit mondani.

Mióta 2 naponta adom neki a dulcosoftot azóta úgy néz ki kezd helyreállni, 2 naponta van eredménye.

Jobb mint a leavolac mert macrogolt tartalmaz ami megköti a vizet és valahogy könnyebben távozik a széklet.

2023. szept. 9. 08:16
 7/7 anonim ***** válasza:

Nálunk a szilvás zabkása és a sütőtök mindent kihajt a gyerekből kiskora óta. Plusz sok víz.

Ha a természetes módszerek nem működnek, akkor hashajtózni is lehet, de az nem oldja meg az eredeti problémát, így célszerű utána menni mi okozta.

2023. szept. 9. 09:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!