Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mennyi idő alatt tanult meg a...

Mennyi idő alatt tanult meg a gyereked biciklizni? Többi lent

Figyelt kérdés

Most 4 éves, kb 2 éves kora óta futóbicajozik, nagyon ügyes. Nemrég kapott egy pedálos bicajt, pótkerékkel, nagyon szépen megy is vele, de pótkerék nélkül még nem tud menni, elborul.

Eddig szinte csak olyat olvastam, hogy futobicaj után kb 1 perc alatt tanult meg biciklizni.

Utólag olvastam azt is,hogy nem kellett volna pótkerék.

2023. aug. 23. 11:13
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
0%

Hónapokig futóbicajként használtuk a pedálost, leszerelt pedálokkal. Majd a láb pedálra tételét gyakoroltuk egy-egy pedállal. Tudott úgy gurulni hogy az egyik lába a pedálon, a másik a levegőben volt. Aztán 3 hónap után rátettem mindkét pedált, mondtam neki hogy hajtsa be magát mint egy futóbiciklivel és tegye föl a lábait a pedálra. Onnantól ment, 2-3 nap alatt elég stabil is lett. Egy hét múlva simán tekert 1 km-t a közeli játszóig.

3 évesen kapta márciusban, június közepe óta pedálozik is. Pótkereket elvből nem akartam.

Egyébként ez alapján a videó alapján csináltuk - természetesen ahogy leírtam nem 5 perc alatt. Mindenre hagytunk időt.

[link]

2023. aug. 23. 14:30
 12/16 anonim ***** válasza:
40%

Az enyém tényleg pár perc alatt, szintén futóbicikliről.

Azt mondtam neki, hogy ne tegye fel a pedálra először a lábát, próbálja ki úgy, mintha futóbicikli lenne. Picit ment vele úgy, aztán mondtam csak, hogy próbálja meg feltenni és tekerni, de ha baj van, nyugodtan leteheti a lábait.

Pár percig fogtam a vállát és futottam vele, aztán mondtam neki, hogy elfáradtam, tényleg tegye le a lábát, ha úgy gondolja.

Kanyarodni (u alakban visszafordulni) meg elindulni azért nem tudott egyből aznap, kellett még pár alkalom.

2023. aug. 23. 14:36
 13/16 anonim ***** válasza:

Nem volt futóbicaja, pótkerék volt, majd levettük és fél óra alatt megtanult. 6 évesen.

Én ellenben 11 évesen tanultam meg, pedig én is 6 évesen kaptam biciklit.

Azóta viszont már motoros apuka vagyok 😎

2023. aug. 23. 14:37
 14/16 anonim ***** válasza:
59%
Mindkét lányom fél óra alatt, csak a nagy 3 évesen, a kicsi meg 6 évesen.
2023. aug. 23. 14:38
 15/16 anonim ***** válasza:
69%
3.5 évesen, neki a hajtás okozott problémát. Én nem raktam pótkereket így eleinte futó bicikliként használta és mikor ment a tekerés már ment a biciklizés is. Vedd le a pótkereket, és találja meg az egyensúlyt mint a futóbiciklin, a pótkerékkel csak hátráltatod
2023. aug. 24. 14:19
 16/16 anonim ***** válasza:
Nem volt futóbiciklije. Pótkerekest kapott 6 évesen, amikor azzal tekert pár hetet, levettük a pótkereket, és próbálkoztunk. Egyszerre 10-15 perceket voltunk kint, de nem is értünk rá gyakran, olyan heti egyszer kb. Egy-két hónap alatt így is megtanult biciklizni.
2023. aug. 24. 14:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!