Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Szemüveggel és a jó szem...

Szemüveggel és a jó szem takarásával mennyit javult a gyereked látása?

Figyelt kérdés

Nyilván a kérdés azokhoz szól akiknél volt ilyenre szükség.

Fiamról 22 hónaposan derült ki hogy a jobb szeme tompalátó, így takarni kell neki a balt. Szemüvegre is szükség lesz, mert +4,5 és +2,5 dioptriákat mértek. Az én szemem is hasonlóan rossz, csak nekem el lett hanyagolva gyerekkoromban, de nagyon rosszul érintett hogy örökölte... Az orvos szerint iskolás korára akár tökéletes is lehet a látása, de érdekelnek személyes tapasztalatok, hogy másoknál hogy alakult.

2023. aug. 10. 14:50
 1/8 anonim válasza:
94%

Én mindenképpen javasolnám a szemtakarást illetve 100%-osan betartanám amit az orvos mond. Nekem is el lett hanyagolva annak idején és az egyik szememre tompalátó vagyok. Gyerekként zavart a ragasztás és a szemüveg a szüleim meg annyira nem erőltették ezt. Ilyen korban még van lehetőség javítani rajta. Később nem lesz rá lehetőség.

38 vagyok.

2023. aug. 10. 15:06
 2/8 anonim ***** válasza:
94%

Nekem tapasztották, pontosabban akkor még az üvegre kellett kötözni a takarót, később lett tapasz, de drága lehetett, mert nekem csak a kötözős maradt.

A lényeg, tompalátó maradtam, nincs térlátásom, de nincs nagy különbség a két szemem között és a kancsalság megszűnt.

Fiam örökölte, de neki sokkal rosszabb.

Nekem csak +3 volt a legrosszabb (most 39 évesen +1,5 és most kezdett visszaromlani, ugye "öregkor").

Neki +8/+9 volt a kezdő. 2 éve tapasztjuk (most 4 éves), most +6/+7, de nagyon kancsal, ha lekerül a szemüveg.

Én is szeretném tudni, hogy mire számíthatunk, de minket nem kecsegtettek. Ez elvileg már túl nagy dioptria, hogy valaha is elhagyhassa a szemüveget (én 14-től 38-ig nem hordtam, most is csak munkához).

2023. aug. 10. 15:20
 3/8 anonim ***** válasza:
93%
A lányomét is tapasztották, de csak 5 évesen vettük észre a bajt, és csak egy évig kellett tapaszolni. Neki a másik (a jó) szeme nulla dioptriás volt, jól kompenzált. Most 14 éves, közel tökéletes a látása mindkét szemével, alig van különbség.
2023. aug. 10. 15:57
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
Én már 34 vagyok, szóval jó rég volt , de iskolás koromban derült ki, hogy a jobb szemem tompalàtó. 4,5-es volt akkor. Nekem is tapaszolni kellett egész nyáron. Mondanom sem kell, hogy iszonyatosan utáltam. De sokat javult. Most monitorhoz használok szemüget. 1,5-es a jobb szemem.
2023. aug. 10. 16:14
 5/8 anonim ***** válasza:
84%
A lányom 5 évesen mutatta jelét, hogy nagyon romlott a látása, akkor vittük orvoshoz és +7/+8-as dioptriát mértek. Állandó szemüvege van és ugyanúgy takarni kell naponta a jobb szemét. Neki fél év alatt fél dipotriát javult, aztán a másikat kell takarni újabb fél évet. Azt mondták, tini korára lehet +2, +3 körül, akkor válthat kontaktlencsére. Ha 18-20 évesen akarja, meg lehet műteni, de magától nem fogja elhagyni a szemüveget.
2023. aug. 10. 19:49
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

5, milyen műtétet javasoltak? Műlencsét elvileg 50 éves kor alatt nem ültetnek be, pluszos szemre pedig az az egy módszer létezik. :(

Vagy kancsalságra?

2023. aug. 10. 21:15
 7/8 anonim ***** válasza:
53%
#5 vagyok. Nem kancsal a gyerek és nem mondtak konkrét dolgokat róla, csak annyit, hogy 18-20 évesen már nem nő tovább, akkor műthető. Ha oda jutunk és szükségét érzi, akkor utána járok.
2023. aug. 10. 22:05
 8/8 anonim ***** válasza:
Egy ideig oké volt, 14 évesen írtak szemüveget, de 18 évesen már 2,5 dioptria volt a két szemem közt.
2023. aug. 13. 14:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!