Mikortól legyen gyerekszobája egy kisgyereknek?
Szerintem születésétől, de ezt mindenki úgy csinálja, ahogy ő jónak gondolja...
Nekem mindegyik gyerekem rögtön saját szobába került. Bébiőr, légzésfigyelő mellett ma ez már nem ügy.
A lányom 3 hónaposan került külön szobába. Akkor igazi babaszoba volt, aztán ahogy nőtt, úgy változott a szoba is, most 2,5 éves igazi kuckója van, és most kap majd teljesen új szobát, mert jön a tesó!
Szerintem egy 1,5 évesnek már jó egy kis kuckó, ha lehetőség van rá. Később nehezen szokja meg, de lehet már most sem lesz könnyű átszoktatni. Én nem tartom jó dolognak, hogy a gyerek azt szokja meg, hogy any és apa szobája az övé is, de ez az én véleményem!
Kb 3 éves korukban lesz igényük saját kuckóra, illetve akkor talán könnyebb átköltöztetni őket. Akkor már nyugodtan bele lehet őket vonni a berendezésbe, magabiztosan döntenek arról hogy milyen ágyuk legyen, milyen bútort, huzatot szeretnének, mi hova kerüljön. Szerintem ha nem kényelmetlen neked, akkor ne változtass,- így a második separációs szorongás környékén- igényli a közelségeteket- legalábbis én ebben hiszek. Ha eddig együtt aludtatok- ha külön ágyban is-, a pároddal közösen és egyetértésben kell készülni rá és végigcsinálni az átköltöztetést. Tedd fel úgyis a kérdést, hogy másnál hogyan zajlott le a különválás másfélévessel, mert úgy látom csak szeparálós szülők válaszolnak neked ( én együtt alszom a kétévessel és februáig ki kell találnom hogyan fér be a hálóba a francia- mellé egy emeletes és egy rácsos ágy is.).
Sok sikert bárhogyan is döntesz!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!