Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Megérdemelte az a kislány...

Megérdemelte az a kislány ,hogy egy felnőtt neki álljon ? Közterületi játszó téren kötelezhető valakit ,hogy csukja be az ajtót ?

Figyelt kérdés

Az egyik totyogó babás anyuka nekiált a játszón egy 6 éves kislánynak és megsírtta ,megfélemlítette a gyermeket, az anyukájának is neki esett.

A kislány meg pár gyerek kijárt a csaphoz és töltötte a vödrét vízzel, hogy homokozon .Kislány szépen játszott nem bántotta a hölgy totyogó babáját ,szépen viselkedett .De ezt a nőt nagyon zavarta ,hogy saját gyereke folyton kifutkosott a kapun ,és fennhangon kiabálta ,hogya a kur v@ kaput nem lehetne becsukni, és neki esett ennek a kislánynak .Ő volt aki nem bírt a gyerekével folyton elfutott tőle ,a többi gyerek szépen játszott homoztak !

Én is rohangáltam kisfiam után mikor pici volt folyton futott ki a kapun mégsem álltam bele senkibe főleg nem egy gyerekbe .Sok játszótér van a közelben elvihettevolna máshova.

2023. júl. 20. 11:53
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 71/89 anonim ***** válasza:
60%

Szinte minden válaszban szerepel az hogy anyuka túlreagálta, nem kellett colna üvöltenie stb.

Egyedül csak te fogalmaztad meg a mondandódat ilyen stílusban. Ezért vagy lepontozva.

Az meg többek szerint megkérdőjelezhető hogy valóban ráüvöltött e a gyerekre az anyuka.

Hiszen aki szerint nem kötelesek a gyerekek becsukni a kaput, mert hát nem szokták, valamint egyszer azt mondja hogy kizárta a gyerekét, majd kiderül hogy kitudja nyitni a kaput(tehát nem zárták ki)

2023. júl. 20. 22:01
 72/89 anonim ***** válasza:
47%
71#-es. Sértő nem volt benne, inkább az igazság benne,ami zavaró lehet. A mi közöd hozzá válaszok valóban értelmesebbek voltak. Ez nekem mindent elmond. Abban viszont igazad van, hogy nem tudni mi valós kérdés itt,mi az igazság alapja,de ez minden egyes kérdésre igaz.
2023. júl. 20. 22:34
 73/89 anonim ***** válasza:
37%
Egy zárt játszótér nem hiába zárt. Ott illik csukni a kaput. De azt írtad, hogy ott gyakorlatilag mindig nyitva van, ki-be járkálnak a gyerekek. Az a kislány is valószínűleg ezt szokta meg. És gondolom, hogy ez a kiosztás ritka eset ott, az anyukának csak rossz napja lehetett. Evvel nem védeni akarom, mert egy játszótéren is megvannak a viselkedési normák, ő elég rosszul reagált. Azt megértem, hogy nem akarta, hogy a gyereke kimenjen, de ha a közelben van egy kicsiknek való játszótér, akkor miért nem inkább oda mentek? Nehéz igazságot tenni, de szerintem abban hibázott, hogy így kiabált a kislánnyal.
2023. júl. 20. 22:55
 74/89 anonim ***** válasza:
38%

Szerintem se a kapu nyitva hagyására, se az ordításra nem vonatkozik törvény. Ugyanakkor mindkettő bunkóság, és egy felnőttől többet várnék. Udvariasan is meg lehetett volna kérni. Ha más nem működik, nyitogathatta-csukogathatta volna a kaput az anyuka.

Mondjuk ha ki van írva, hogy zárni kell a kaput, akkor más a helyzet, de akkor is bunkóság egy hatévessel ordítani.

2023. júl. 20. 23:29
 75/89 anonim ***** válasza:
75%

Nem volt igaza, és nem érdemelte meg a kislány, eleve ha problémám van, akkor nem a 6 éves gyerekhez megyek oda, hanem az anyjához/apjához, és neki mondom. Rohadt mocsok, undorító egy dolog a kisgyereket leüvölteni, aki nem mer visszaszólni, csak mert én felnőtt vagyok.

Másrészről egy 6 évest már meg lehet kérni rá (normálisan, nem így), hogy ha kimegy, akkor legyen szíves csukja be maga után a kaput, hogy ne tudjon kiszaladni a pici.

2023. júl. 21. 10:57
 76/89 anonim ***** válasza:
28%
75ös csakhogy anyuci nem volt sehol, gondolhatod mennyire lehetett a közelben ha akkor ért oda mire a kiabáló meg a gyereke már elmentek és átértek a másik oldalra...
2023. júl. 21. 14:34
 77/89 anonim ***** válasza:
0%
76# Igen,így már teljesen jogos,hogy leüvölt egy idegen gyereket. Ha nem látom a szülőt,akkor így már oké. Tegyük fel,hogy HA igaz a kiírt történet,valószínű nem is kereste a szülőt,én azt gondolom. Az ilyen kaliberű anyukának egyszerűbb a kisebb visszaszólni nem tudó gyerekkel üvölteni,nyilván attól tart,hogy esetleg ha a szülővel teszi ezt,csúnya lesz a válaszreakció. Azt nem tudom amúgy hogy az ilyen emberek kerítés nélküli játszótéren mit csinálnának...ott bizony menni kell és figyelni a totyogót,borzasztó tényleg. :( Elég sok ilyen is van,ahol én élek.
2023. júl. 21. 14:58
 78/89 anonim ***** válasza:
73%
#77, szerintem az egyáltalán nem releváns, hogy mit csinálna valaki egy kerítés nélküli játszótéren. De amúgy nagyon egyszerű, nem viszi oda. Direkt olyanra vitte a gyerekét, amelyiknek van kerítése.
2023. júl. 21. 15:15
 79/89 anonim ***** válasza:
100%

Számomra egyértelmű hogy ha ott állok a kupa mellett és

100x becsuktam helyettük, akkor az éppen ismét kaput nyitva hagyó gyeteknek szólok, h legyen szíves becsukni a kaput.

Nem az anyját keresgélem hogy szóljon a gyerekére....

Nem, nem kiabálnék a gyerekre, de igen is szólnék neki. Hiszen ameddig anyucit keresem 3s magyarázom el neki hogy a gyerekére szóljon már rá (ami sokáig tart hiszen most sem erti miért kellene csukni a kaput) addig a nyitott kapun kimegy az enyém.

És egyszerűen nem vittem olyan játszóra a gyerekeket ami nincs elkerítve.

2023. júl. 21. 15:32
 80/89 anonim ***** válasza:
0%
77es ha már a suttyó anyja képtelen volt megnevelni
2023. júl. 21. 16:15
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!