Anyukák van olyan akinek a gyereke néha-néha nem akar kimenni? Ilyenkor mit csináltok?
Csak annyira dühít hogy valaki képes belekötni akár egy betűbe is!!! Természetesen nem én pontoztalak le,ahogy a 3.-at sem! A kötözködők normális választ persze nem tudnak adni!
Aki piti dolgokban is a fölényét fitogtatja a gyerekkel szemben arról nekem is meg van a véleményem..... Sok szülő sajnos úgy kezeli a gyerekét mint egy agyatlan tárgyat (tisztelet a kivételnek).:(
#4 no nálad sem szülnék,az már biztos
Tipikus flegma,én mindent jobban tudok orvos vagy,aki a kismamákat kb semmibe sem nézi...
#15 Ha ezt nekem szántad, fölényfitogtatásról szó sincs. A gyerekem is akar menni (ahogy írtam is, nagyon ritka, hogy emiatt konfliktusunk lenne), együtt beszéljük meg, hogy aznap épp hova is menjünk, és ha csak lehet, oda megyünk, ahová ő szeretné (játszótér / park / erdő / belváros - ezek a lehetőségek).
A levegőzés egyébként egyáltalán nem piti dolog, gyereknek és felnőttnek is szüksége van rá napi szinten - az egészséges, erős immunrendszer, a jó alvás stb. ezen IS múlik.
#11 voltam
Szerintem ez rendben van. Azt mondod, hogy mindennap mentek, de ma nincs kedve, mert nem érzi magát fizikailag, mentálisan 100%-nak. Én se megyek ilyenkor sehová felnőttként. A fontos, hogy segíts neki kommunikálni ebben.
"Azért nincs kedved menni a játszóra/tóra/motorozni/sétálni", mert fáradt vagy? Rendben van, akkor itthon maradunk pihenni."
A boltot meg az elintézni valókat ilyenkor ne említsd. A szórakozást le szabad cserélni pihenésre. Mást nem. Ha több mindent kéne otthonra venni, akkor fognám a gyereket és mennénk. Itt is magyarázva neki, hogy ez fontos, meg kell tenni. De a kenyéren nem aggódnék. Egyfelől lehet otthon is sütni, elég könnyű :) Másfelől a párod uton van, haza fele be tud menni. Csak egy kenyérért nem fogom elrángatni a fáradt, nyűgös gyereket. Ezt az én párom is megértené, feltételezem a tied is, ha mersz neki szólni emiatt. :)
Ablak legyen nyitva többet, ennyi.
Ha a mozgást hiányolod, akkor meg lehet gyerektornászni, labdát gurítani egymásnak, akadálypályát készíteni. De ha egy napig nem mozog, akkor sem dől össze a világ.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!