Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Szeptember óta egy falatot...

Szeptember óta egy falatot sem hajlandó enni a gyerek az oviban. Mivel vegyem rá, hogy egyen egy keveset ott?

Figyelt kérdés

Szeptemberben kezdte az ovit. Tudtam, hogy nem valami jó evő, de bíztam a sokat emlegetett csordaszellemben, hogy majd látja a többieket, és utánozza őket, aztán meg abban bíztam, hogy majd az éhség szép lassan begyűri.

Nos, május vége van, de ő eddig még sosem volt hajlandó megkóstolni ott semmit, és egy korty víz nem sok, annyit nem iszik. :(

Reggel eszik itthon, és ott reggel nyolctól délután négyig étlen-szomjan van. Azt mondja, hogy meleg, rossz illatú a kaja, meg rossz az íze (pedig meg sem kóstolja, csak feltételezi), meg nem tud beleharapni, meg ő ezt nem szereti, meg azt nem szereti. Mindig van valami kifogás.

Szoktam neki vinni tízórait, hogy legalább azt egye, amit mi viszünk, rendszerint érintetlenül hozzuk haza. Pedig éhes nagyon, mert itthon meg folyton enne valamit.

Mit tegyek? Óvónőktől nem kapunk sok segítséget, úgy vannak vele, hogy ha eszik, eszik, ha nem, nem.

Amúgy az oviban jól elvan, szívesen eljátszik a többiekkel, a foglalkozásokon rendesen részt vesz, magatartásával semmi gond. Csak nem eszik.

2023. máj. 26. 19:37
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
46%
Van ízlése ennyi. A kutyám sem ette meg az ovis, sulis kaját. Sótlanul és cukor nélkül főznek. Kéne a francnak. Most őszintén, te megennéd a sótlan húslevest vagy rántott húst. Valamelyik idióta politikus kitalálta. Előtte sem volt valami jó a menza, de mostmár csak az eszi meg, aki nagyon éhes, de nem kap mást egész nap.
2023. máj. 27. 12:27
 12/14 anonim ***** válasza:
A sajátját meg lehet azért nem eszi meg, mert nem meri. Gondolom megszólják érte, hogy mit kényeskedik
2023. máj. 27. 12:29
 13/14 anonim ***** válasza:

11!

Azt ugye olvastad hogy qz otthonról vitt kaját se eszi meg...

2023. máj. 27. 12:29
 14/14 anonim ***** válasza:
Az én kisfiam ugyan ez , 5 éves. Igazából sosem volt az a nagy evő gyerek , de azért itthon eszik , viszont az óvodában szinte semmit , gyümölcsön kívül , pedig ugyan azok az ételek vannak ott is mint otthon 🤷🏻‍♀️ Reggel 7-15:30 ig étlen van . Bármivel próbálkoztak az óvónők egyszerűen annyira makacs , hogy sehogysem lehet rávenni az evésre . Védőnő anno azt mondta majd kinövi , kaptunk vitamint stb…semmi változás . Én szerintem valami ellen dacol van is pár ötletem… , próbálok beszélgetni vele , eljátszani , olvasni erről , de semmi . Annyit mond nem akar ott enni 🤷🏻‍♀️Viszont gondolkozom ,hogy felkeresek egy pszichológust , mert szerintem ez nem normális , ennyire nem szeret enni , új ételeket nem kóstolja meg vagy csak nehezen.Nem szoktam erőltetni , de sokszor magamban nagyon szomorú vagyok 🥺
2023. jún. 8. 08:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!