Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Vásárlásmániás 5 éves?

Vásárlásmániás 5 éves?

Figyelt kérdés

Van egy 5 éves lányom.

A történethez hozzá tartozik, hogy jól állunk anyagilag, 1.5 millió körül keresünk ketten havonta, plusz a prémiumok, szép kártya is majdnem havi 100e kettőnknek

Meg örököltünk is nagyobb összeget, mármint házat Mátyásföldön amit tavaly eladtunk, felezve testvérrel is majdnem 50 millió volt, igaz ahhoz nem nagyon nyúlunk.

Próbálok odafigyelni arra mire költünk, 30 napból 20 napban legalább otthon főzök, nagyobb játékot csak születésnap karácsonyra kap, új ruhákat is boltból ritkán veszek neki, szezonváltáskor pár szettet, többit sokszor gyerekruhás adokveszekben. Nem kocsikázunk ész nélkül, ahova tudunk bicajjal megyünk. Szóval nem lát tőlünk ész nélküli pazarlást. De nyilván azért amire kell sokat költök, zöldségesben rengeteget ott hagyok, DM-ben, Müllerben is. Mivel segítségünk is 0 így általában jön velünk. És minden kell neki, egyszerűen hiába mondom hogy egy valamit, neki minden kell. Fürdőbomba, slime, hajcsatok, Kubu víz, Mancsőrjáratos gyümölcsszelet, stresszlabda, sok kacat, mindent kitalál. Zöldségesben a legdrágabb szőlő állandóan, mondjuk még ez a kevésbé baj, inkább azt kérje. Sokszor hétvégén is felkel és hisztizik, hogy menjünk boltba, amíg el nem visszük. Ha kell fél napig ezen nyafog. Fejben tartja hol mi van és állandóan menni akar. Sajnos sokszor engedünk..próbáljuk vele megbeszélni, érti is, de hamar elfelejti.

Másnak is ilyen az 5 évese? Hogy kezeljem ezt? Engem zavar ez a követelőzés nyilván, nem akarom hogy ahogy nő egyre rosszabb legyen.

2023. máj. 19. 15:26
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
100%

Ha a fagyizást megértette, akkor megért mást is, csak tényleg következetesnek kell lenni abban is.

Amúgy ez nem vásárlásmánia, csak egy elkényeztetett gyerek követelőzése.

2023. máj. 19. 18:54
 22/26 anonim ***** válasza:
91%

Nem kellene. Hanem kell.

És holnaptól.

Vagy hogy gondolod, először csak heti 1x vagy következetes, aztán 2x, aztán szerdánként is? Itt a te hozzáállásod a legnagyobb gond, nem is akarod ezt az egészet, inkább nyüglődjön. Te meg megveszed neki, Ő abbahagyja, minden ok. Csal egyre több mindent akar majd egyre hangosabban. Utálni fogják a tanárok, az osztálytársak, barátai alig lesznek, ő meg egyre hangosabban követel majd egyre nagyobb dolgokat és hopp, jön a kamaszkor...

Azt is mondják, ami 6 éves korig nem rögzül be, azt utána kínkeserves lesz beleverni...

Szóval következetesnek KELL lenni, holnaptól.

2023. máj. 19. 19:07
 23/26 anonim ***** válasza:
100%
A nagyszülei elvesztéséért (ami amúgy nem derült ki a kérdésből, ha figyelmesen olvastam, pedig fontos infó) nem tudod azzal kárpótolni, hogy nem hagyod sírni, hanem inkább mindenre is igent mondasz neki. Az élet megy tovább. A gyászt meg kell élnie neki is, nektek is, de azzal, hogy mesterségesen próbálod fenntartani azzal a jó hangulatot, hogy tárgyakkal vigasztalod, nemhogy nem segítesz, hanem rontasz a helyzeten. Egy gyászoló vagy bármilyen más traumán áteső gyereknek csak annál inkább kellenek a megtartó keretek, hogy biztonságban érezze magát. Beszélgessetek a nagyszülőkről, menjetek ki a temetőbe - kezeljétek a probléma gyökerét, ne a tünetet.
2023. máj. 19. 21:12
 24/26 anonim ***** válasza:
100%

A lányom 1x próbálta a hisztit, megmondtam vagy lerakja az egyiket vagy semmit nem kap, az nap a semmit vitte haza. Onnantól ahogy beértünk mondta tudom egyet.

Ha drogot akar pár év múlva azt is megveszed, mert nyafog érte?

2023. máj. 19. 22:00
 25/26 anonim ***** válasza:
100%

Az én 5 éves lányom is ilyen. Szeret velem boltba jönni, míg a testvérét (idősebb fiú) az apjával itthonhagyjuk mert egyik jobban utál vásárolni, mint a másik. Na de a kislányom boltban is feltesz 100 kérdést hogy veszünk ezt meg azt, megkaphat-e ezt meg azt :D

Itt általában megáll a dolog, nem hisztizik nemleges válasz esetében, ezt kinőtte hálistennek.

Követelőzés volt egy ideig, én felsoroltam miket veszünk eddig és általában abbahagyta.

2023. máj. 19. 23:24
 26/26 anonim ***** válasza:
64%

én meg nem is ismerek olyan gyereket aki szeret boltba menni.

gyerekeim egyike sem szeret és nem is szeretet boltokba járkálni.

hisztizni soha nem hisztiztek boltban semmiért egyszer játszotéren hisztizet kicsinek valamiért azt hazamenetelel jutalmaztam.

2023. máj. 20. 06:46
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!