Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » 16 hós kisgyereknek hányszor...

16 hós kisgyereknek hányszor és mit adtok enni? És mennyit alszik nappal?

Figyelt kérdés
2008. dec. 29. 19:29
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

szia,

A kiscsajszim 16 hós.

Mindent eszik, amit mi, nem főzök neki külön.

reggelire: vagy túrókrém, v. joghurt, v. tejbegríz, v. szendvics..mikor mit óhajt..

11 körül elalszik, ebédre ébred

ebéd: amit főzünk..:)

délután eszik gyümit: alma, vagy banán, v. mandarin...

16 körül elalszik, ha nem akkor 6 fél 7-re kiüti magát és akkor alszik el.

Vacsira nézünk valami könnyűt.

8 körül pancsi, utána még pörög 10-ig...majd szunya reggelig.

Ő még sokat cicil, nem tudom mennyi tápértéke van még a tejemnek, de folyton rajta csüng.

Meg fogzik is szegénykém elég erőteljesen, úgyhogy most kicsit másképp alakulnak a napok mint általában.

Többet alszik, kevesebbet eszik.

Nagyjából ennyi.

Te is írj, hogy nálatok hogy mennek a dolgok...

üdv

MAya

2008. dec. 29. 19:49
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

Az én lányom most 2 éves, de az étkezése, napirendje ez volt 16 hónaposan is.

7,30-8,00 körül ébred, akkor iszik 2-3 dl tejcsit (már nem anyatejet)

9.00 után pár falat péksütit fogad csak el.

Ebédre amit főzök, de általában csak vagy a levest, vagy a másodikat eszi.

Fél 1 fele elalszik, max. 2ig (utána fel kell ébresszem mindenképp, mert akkor este sose alszik el)

Uzsira 3 után gyümit, joghurtot, babapiskótát, kekszet(jó reggelt), kismackó szeletet kap. Persze nem mindegyiket minden nap.

Vacsi 7 fele: ált. az ebédből amit nem kért délben, esetleg tejbegríz, kenyér vajjal/felvágottal/mézzel

Este 9kor kakaó cumisüvegből (még 16 hónaposan ekkor el is aludt, mostanában még utána 1 órányit ébren van)

2008. dec. 29. 20:22
 3/7 A kérdező kommentje:

Lányok, köszönöm a gyors választ!

Maya, a ti napirendetek áll közelebb a miénkhez. Nekem is kislányom van és mostanában teljesen kikészít minket a fogzás (11 van és jönnek a szemfogaink :-(), ezért kérdeztem az evésről-alvásról, hogy más hasonló korú babáknál ez hogy megy. Jó hogy ti még ciciztek, mi sajnos 6 hós kora óta nem. Jázmin is 2X alszik még nappal, sok baba csak 1X, ezért bizonytalanodtam el. Így néz ki a napirendünk (már ha nem borul fel valami miatt, ami a karácsonyi időszakban mindennapos volt): 8-9 között kel, akkor reggelire általában szendvics és túrórudi a menü. 11 felé ő is gyakran visszaalszik, de ha vmi miatt nem, akkor egy idő után átlendül a holtpontján és bírja kb du. 1-ig, előtte ebéd: ahogy a 2. hozzászólónál csak 1 fogás, levesből husi-zöldség-tészta-kis lé vagy husi körettel. 4-5-ig van alvás, utána uzsira gyümi vagy 1 Danonínó gofrival vagy péksüti. Este 8-9 között füri, utána vacsi: tejpép gyümis bébiétellel vagy joghurttal (ez a mi specialitásunk, mert simán vízzel elkeverve nem eszi meg a kisasszony a tejpépet). Mi már csak sportkupakos üvegből vagy pohárból iszunk, viszont nagy bánatomra nem iszik tejet a drágám, de a dokink szerint a húsból is megvan a fehérje. Ja, elég későn alszik el (ezért a késői kelés), vacsi utáni még 'fárasztani' kell kicsit. Éjszaka 1-2X még mindig ébred, de víz és cumi után elalszik.

Jó hosszú lettem...

Bea

2008. dec. 29. 20:40
 4/7 anonim ***** válasza:

Maya vagyok:

Na nálunk is megvannak ezek a borulások..

sajna ma is fél 7-re ütötte ki magát, a kisasszony, még mindig alszik..és előre félek, hogy mikor ébred..előbb-utóbb a ruha is kényelmetlen lesz neki, meg enni sem igazán evett délután..:SS

Remélem elég lesz reggelig amit ciciből tudok neki nyújtani..:)

És a lányod hogy alszik el? magától, vagy altatod?

Mert Nikám, csak cicin hajlandó...

2008. dec. 29. 21:32
 5/7 A kérdező kommentje:

A mi napunk nagyon rég volt ilyen jó mint ma (kop-kop-kop), evett fél5-kor (Mamijánál aludt, itthon szunya van hajnalban :-), 9-kor, 13-kor és most rágcsál kölesgolyót az Apjával vacsi után. Aludt 14-16-ig, úgyhogy most hulla fáradt, biztos hamar elalszik. Azért hozzáteszem, nagyon nyügi mostanában nappal is, mindent rág és folyik a nyála össze-vissza, ínye dagadt de fog még mindig nem tört át. :-(

Nekünk leesésgátlós gyerekágyunk van lassan 2 hónapja, melléfekszem és úgy alszik el. Ameddig rácsos kiságyunk volt, addig a nagyágyban aludt el és úgy tettük át a helyére.

2008. dec. 29. 21:41
 6/7 anonim ***** válasza:

A tej miatt ne aggodj!

Az an kislanyom 16 honaposan a tejbe kortyolni sem volt hajlando,majd egyik naprol a masikra megszerette.Most mar az a baj,hogy tul sokat akar inni,mivel ez teliti enni viszont nem akar.

2009. jan. 6. 04:38
 7/7 A kérdező kommentje:
Köszi a választ, a dokink is mindig ezzel nyugtat, kezdem úgy érezni, csak az én becsípődésem ez a tej-dolog. :-( Mellesleg én sem vagyok nagy tejrajongó, Anyum szerint amióta nem cumiból ittam, nekem sem kellett...
2009. jan. 6. 16:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!