Introvertáltak vagy inkább extrovertáltak voltatok gyerekek előtt? Az igaz, hogy gyerekek mellett sokkal rosszabb/unalmasabb a kikapcsolódás, nyaralás?
Van, akitől azt hallottam, gyerekek mellett is ugyanolyan jók és élvezetesek a nyaralások, de van olyan is, aki azt mondta, inkább gyerekvállalás helyett rég körbeutazta volna az egész földet, mert azt mondták neki, gyerekekkel is lehet csinálni mindent, de neki megszűnt az élete, mert problémásak a nyaralások, túrázások.
Persze nyilvánvaló, hogy sokkal nagyobb szervezést igényel gyerek(ek)kel egy akármilyen program, mert az ő igényeiket kell előtérbe helyezni.
Egy többgyermekes anyánál olvastam, hogy az a véleménye, hogy aki gyerek előtt sem nagyon bulizott, szórakozott, az élvezi jobban a gyerekekkel együtt a kikapcsolódást, de aki gyerek előtt nagyon sokat bulizott, ivott, napozott a tengerparton, annak inkább a régi élete hiányzik.
Mi a véleményetek?
Ha csak a kérdésre reagálok: aki introvertált személyiség, az nem lesz extrovertált, és fordítva. Ez olyan alaptulajdonság, ami nem tud megváltozni azáltal, hogy gyereke lesz.
Persze egy extrovertáltat jobban megviselhet az otthonlét kisgyerekkel, ha ő a pörgősebb élethez szokott. Az introvertált az otthonlétet jobban viseli, viszont neki meg az lesz fura, hogy nagyon ritkán tud magában maradni a gondolataival. Én ez vagyok. De előre is tartottam ettől, igyekeztem pszichológussal felkészülni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!