Hogyan tudnam ra venni hogy egyen?
Mit tudok tenni?
A ket es fel evesem, tavaly nyar elott mindent meg evett aztan ugy dontott nyar utan nem akar sokféle rendes etelt enni. Zoldsegleves meg meg ette, annak magyon orultem, neha tesztat, szemdvicset, aztan ezeket szepen lassan elkezdte elutasítani, Nem adtam neki sok nasit, de meg is csak azt enne, cukor mentes kekszet szokott meg kapni, azon tudna elni. Yoghurt, weetabix gyumolcssel es zapkasa, kenyeret csak akkor ha edzessel van kenve. Mas semmi nem kell neki. Csak vizet kap, nem merek mast adni neki, nehogy aztan vizet se akarja. Az a baj ezek mind edesek. Es valoszinu csak azert hajlando azt enni, kiraktam mar neki annyiféle etelt az asztalra, es nem adtam neki egesznap mast,, inkabb nem eszik.
Azt mondtak el mulik, de mar lassan egy eve tart es csak egyre rosszabb a helyzet.
Én szabályokat állítottam fel.
Például édesség csak délelőtt van. Akkor is csak egy. Nem eszik csokit, cukorkát, nyalókát, gumicukrot, csak kinder pinguit, vagy tejszeletet.
Hiába kéri, ha meglátja a hűtőben délután 4-kor,megmondom,hogy édesség csak délelőtt van.
A főtt ételnél pedig az a trükk vált be, hogy segít megcsinálni. Például a levesbe ő rakja bele a zöldségeket, a tésztát, sót. Mikor pucolom és darabolom ott van mellettem és rakja a tálba. Palacsinta tésztát keverheti, csipetkéből kap egy darabot, azzal játszhat, aztán a kész csipetkéket, kiterítheti a deszkán. Stb.. Estig tudnám sorolni. És az utolsó gondolat, anya tányérjából minden finomabb (tehát lerakok egy tányér ételt a helyemre, hogy akkor én most eszek. Ő jön, megkóstolja, aztán meg is eszi)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!