Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Ajánlanátok logopédiai feladat...

Ajánlanátok logopédiai feladatokat/esetleg könyvet a GY hang fejlesztésére?

Figyelt kérdés
3 évesem összességében nagyon szépen beszél, de mostanában azt vettem észre, hogy D-t ejt GY helyett. Úgy rémlik, régebben ejtette, de ez most tulajdonképpen mindegy. Szeretném ezt itthon korrigálni neki. Mit tudnátok ajánlani?

#logopédia #gy hang
2023. ápr. 15. 20:14
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Én azt ajánlom hogy engedd el. Kicsi még. Nem kell helyesen ejtenie mindent. De ha nagyon bele akarsz piszkálni akkor meg kérd logopédus segítségét. Egyedül lehet többet ártasz mint segítesz
2023. ápr. 15. 20:44
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

Engedd el. 5 éves korig van ideje tisztulnia a beszédének.

4 éves fiam 14!!! mássalhangzót nem ejt tisztán, vele logopédushoz járunk, mert emiatt elég beszédhibás.

Gy hang miatt nem aggódnék

2023. ápr. 15. 21:00
 3/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm. Én csak játékos feladatokra gondoltam, semmi komolyra vagy megterhelőre.
2023. ápr. 15. 21:27
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
Játékosan játszani vele a gy hangot. Pl gyí paci mondóka, vagy szerepjáték. Semmiképp ne legyen erőltetve.
2023. ápr. 16. 00:00
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

Játékos feladatokat se. Az a lényeg, hogy te tisztán ejtsd a hangzókat, a szülő az elsődleges mintája a kisgyermeknek.

És véletlenül se javítgasd soha! Ne is tanítsd neki a hangzókat! Nem várdd el, ne jutalmazd érte, és nyilván ne is büntesd. A tiszta ejtéshez idő kell, 5-6 éves korra tisztul le. Általában az R hang az utolsó, ami kitisztul, többnyire 6 évesen, olykor már 5 évesen.

Ha ügyelsz minderre, magától szép lesz az ejtése, 5-6 éves korára legkésőbb. Hacsak nem gyanakodik a logopédus.

Három éves korban óvodában logopédiai felmérést zajlik legalább egy ízben. Azonban logopédiai fejlesztés semmiképp nem javasolt 5 éves kor előtt!

2023. ápr. 16. 20:55
 6/8 A kérdező kommentje:
Éppen ma vettem észre, hogy a GY hang már szépen kitisztult, szépen ejti. Az R hang még hiányzik.
2023. júl. 13. 19:51
 7/8 anonim ***** válasza:
Az R-nek 5 éves korára kell meglennie. Az a legnehezebb hang
2023. júl. 13. 19:53
 8/8 A kérdező kommentje:
Mostanra tisztult ki minden hang tökéletesen. Hamarosan betölti a 4 évet.
ápr. 27. 23:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!