3 gyerek esetében még jobban jut idő a gyerekekre, mint mondjuk 4-5-re?
Egyik ismerősöm mondta, hogy 3 gyerekre már általában nem marad külön mindegyikre elegendő idő, de volt olyan is aki azt mondta, 3 gyereket még fel lehet normálisan nevelni.
Ti mit gondoltok erről?
De komolyan és nem bántás, tényleg, de szerinted a gyerekek számával,az 1 napban lévő órák száma növekszik?
1 gyerekem van,a délután ovi után lefekvésig kb 5 óra hossza.Ha 3 gyerekem lenne akkor még ez sem igaz, mert mire 3 gyereket összeszed az ember az intézményekből, akkor kb a 3 gyerekre jutna összesen 3-4 óra.És ez csak egy utópia,hogy ennyi idő jut az 1 gyerekre is, mert van házimunka, főzni is kell, vásárolni,ügyeket intézni.Pl mi heti 3x vagy 4x fejlesztésre járunk, itthon minden nap van torna, illetve asztali feladatok.
Nem is értem a kérdést.
Ennyire nincs logikád?
1 gyerek x idő. 2 gyerek 2x idő. 3 gyerek 3x idő.. szerinted a gyerekek számával növekszik tovább?! 🤦♀️
Senki sem alázott,csak normálisan válaszoltunk.Sosem szülnék több gyereket, nekünk/nekem(főleg,hogy egyedül csinálok mindent) erre az egy gyerekre van idegrendszerünk(szándékosan nem írtam a pénzt,mert akkor sem szülnék ha milliomos lennék).
Mindenki annyit szül amennyit akar, de akkor sem hiszem, hogy ugyanannyi minőségi idő tud jutni 3-4 gyerekre mint 1-2-re.Fizikai képtelenség.(esetleg ha anyukát feláldozzák az anyaság oltárán,akkor lehet)
a kérdés az h milyen idős a 3 gyerek és anyuka és apuka milyen munkaviszonyban van - lévén nem feltétlen kell h azt az időt anyuka oldja meg
ha 1-1 év van az macerás de ha teszem azt 5-5 év akkor simán megoldható a napi 1.1 óra különidő a szülővel
#3 nem kell rögtön letámadni!
Én nem erre szántam a kérdést, hanem arra, hogy ha mindenki azt mondja, hogy 3 vagy több gyerekre nincs minőségi idő, azaz nem tudják őket ugyanúgy normálisan felnevelni, akkor miért van annyi 3 gyerekes család?
Itt az oldalon is írták egy jó páran, hogy a 3.-at, 4.-et várják.
Azok hogy oldják meg a teendőket?
6os vagyok
azért írtam h nem mindegy mennyi idősek a gyerekek, a tesomnál 5-5 év van a 3 gyerek között simán meglehet oldani a napi 1 óra csak az egyik szülővel témát. két szülő van apa anya bármelyik ha tudja megoldja.
Mi a minőségi idő szerinted? mert ez minden gyereknek mást jelent ahogy minden szülönek is.
mi van ha az egyik gyerek intro a másik extro ? más kell nekik az előbbinek egy csendes építőjátékozás az utóbbinak egy zajos társaság.
Hát nézd, 3-4 esetleg több gyerek mellett az anya (ritkább esetben akár az apa) jó darabig nem dolgozik, így lehet.
Ismerős házaspár 3 gyerekkel, az ikrek most kezdték a sulit, a bátyjuk 2 évvel idősebb, és most jutott el oda az anyuka, hogy megint tud 8 órában dolgozni, úgy, hogy közös telken laknak a nagyszülőkkel... 3 vagy több gyerekkel, akik közt kicsi a korkülönbség, egyszerűen lehetetlen, segítség nélkül pláne, kapásból a nagy számok törvénye alapján alig lesz olyan, hogy legalább 1 épp nem beteg.
Nekünk kettő van, 3 és 7 évesek, relatíve rugalmas a munkaidőnk, van segítség és így is piszok nehéz sokszor.
Amúgy az ember lazább is lesz ahogy a gyerekek száma növekszil, elenged dolgokat, nem stresszel annyi mindenen. Negyedannyit nem idegeskedtünk a kicsivel, mint a bátyjával (egyikük sem problémás gyerek semmilyen szempontból), sokkal könnyebben bevettük a leszarom-tablettát. Szoktuk is mondani, hogy ha lenne harmadik, őt már az első kettő nevelné 😄 Persze ez csak vicc, nyilván nem így lenne, de mindegy is, mert nem lesz több.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!