Miért nem hízik?

Figyelt kérdés
A kisfiam koraszülött volt, 32.hétre született 1,5kg-al. Már akkor sem igazán hízogatott a kórházban sem és mondták hogy nem gond majd alakul. Aztán ahogy telt az idő akkor sem igazán. 4 éves és 12kg. 104cm magas de attól még elvileg nagyobb súlyunak kellene lennie, vagyis mindenki ezzel nyaggat. Sosem volt egy nagy evő én mindig erre fogtam de már olyan bizonytalan vagyok hogy borzalom. 2 hét múlva kell mennünk 4 éves státuszra de ahogy nezem tavaly 11,7 kg volt és most meg kb 12,2. Komolyan 1 év alatt fél kg a hízása? Félek hogy a védőnő ki fog akadni. Utoljára a gyerekorvos tavaly vizsgálgatta (más okból ami nem ehhez fűződik) le is mérte de nem mondta hogy ez rossz lenne vagy keves.
2023. márc. 15. 20:51
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

milyen testalkatúak vagytok? anya, apa, nagyszülők? mert alapvetően ha ti is ilyenek vagytok, akkor szimplán genetika, és nem tudsz vele mit kezdeni. de ha kötekedik a védőnő, kérdezd meg hogy most mit csinálj? tömd a gyereket hogy szar élmény legyen neki az evés? vagy adj neki sok nasit hogy hizzon, hogy roncsolja a fogait, cukorbeteg legyen stb? vagy hogy gondolja?

egy ismerősöm lánya akkor kezdett el jobb étvággyal enni, amikor Béres cseppet adtak neki :)

2023. márc. 15. 20:55
 2/7 anonim ***** válasza:
90%
Nálunk ételintolerancia volt. Van 1-2 kivizsgálás, amire érdemes elvinni, hogy nem beteg-e, viszont megtömni nyilván nem kell.
2023. márc. 15. 21:01
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Ez nem olyan kevés. Fiam 16kg volt 4 évesen és 118cm.
2023. márc. 15. 21:40
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
2#-essel egyetértek. Utána kell járni és ha nincs gond,akkor genetika.
2023. márc. 15. 22:51
 5/7 anonim ***** válasza:
51%
Simán lehet genetika. A 3 éves státuszon nálunk 10,5kg volt a 90centis gyerek, sem a védőnő sem a doki nem aggódott. Csak én. De megnyugtattak hogy erős, jól néz ki, aktív, értelmes, nincs baja. Ő is mindig hízott, nőtt eddig csak iszonyat keveseket. Doki szerint adjak neki béres cseppet, mert végre elérte a 10kgt, hátha. Már két üveg elfogyott, de semennyivel sem eszik többet.
2023. márc. 16. 04:46
 6/7 anonim ***** válasza:
79%
Nekünk a vitacolan segített, jobb lett az étvágya.
2023. márc. 16. 06:30
 7/7 anonim ***** válasza:
100%
Az én 3 évesem 12kg es 95centi. Senki sem aggodik csak en 😄 de a családban senki sem magas.
2023. márc. 16. 09:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!