Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Van aki még 2,5 évesen is...

Van aki még 2,5 évesen is adott tápszert a gyerekének?

Figyelt kérdés
2,5 éves elmúlt a kislányom nyáron már 3 lesz, de még mindig reggel este azt a tápszert issza amit újszülött korától kapott. A BEBA HA Expertpro 2t issza. Tudom hogy van belőle már 3, 4es is de nem tudom hogy a sima tejre mikor kellene átszoktatni. Még szereti cumisüvegből ezeket meginni igaz pohárból is tud már inni de csak néha iszik abból. Már régóta eszik tejes dolgokat szóval tudom hogy simán kaphatna tejet de nem tudom hogy melyik fajtát kellene. A tapszerbol 2,5 dlet iszik meg na most a tejből is ennyit kellene neki? Mindig fel kell forralni és visszahűteni? Ha pohárból csak néha iszik mert sokszor még magára önti akkor miből igyál meg a sima tejet? Tudom hogy oviba már pohárból kell innia meg kakaót tejeskavét ilyeneket biztos fog kapni de én még ezeket sose próbáltam. Teát és vizet szokott inkább inni mert a kakaós dolgok eléggé megfogják a székletét és szenvedtunk vele már párszor. Hogyan kellene elhagynom neki a tápszert?
2023. márc. 7. 14:00
 1/5 anonim ***** válasza:
75%

:|

A tiéddel nagyjából egyidős a lányom, ~1 éves kora óta kap tejet, reggeli és vacsora mellé. Én csak mikróban kicsit meglangyosítom, hogy ne legyen hűtőhideg, egyébként nem forralgatom, bolti tejet veszek (eleinte a 3,5%-osat, nagyjából 2 éves koráig, most már kapja ugyanazt, amit mi iszunk, a 1,5%-osat), azt nem kell forralni.

Ha nem kap többször poharat, akár vízzel vagy teával, akkor nem is fogja megtanulni, hogyan ne öntse le magát. Mint mindent, ezt is gyakorolnia kell.

Nálunk itthon nem igazán kap kakaót vagy macikávét meg ilyesmit. Amit az én lányom iszik, az a víz, a tej reggelihez/vacsorához, illetve néha tea, bár azt zömében nem kéri és vagy öntöm ki a lefolyóba, vagy megiszom inkább én. Nincs mennyiségi meghatározás, szerintem nem "kell" tejből meginnia semennyit, ahogy tápszerből sem feltétlenül, egy ekkora gyereknek már alapvetően azt érdemes ennie, amit a felnőttek, kellően változatos étrend mellett, amiben van mindenféle tápanyagból, nem szükséges méricskélni, hogy mennyi tejet "kell" innia. Nálunk össz-vissz a napi mennyiség tejből olyan 2-3 deci egyébként, de mellette még iszik reggel pár korty kefirt, tízóraira szereti a joghurtot, a normál étkezéseinek része a sajt, a vaj, szóval bőven kap tejterméket anélkül is.

A tápszer elhagyásáról nem tudok nyilatkozni, a gyerekeim sosem kaptak tápszert, de én úgy kezdeném, hogy a cumisüvegbe egyszer csak nem tápszert hanem simán langyos tejet kap. Aztán ha ezt megszokta, akkor utána leváltalám a cumisüveget rendes pohárra.

2023. márc. 7. 14:08
 2/5 anonim ***** válasza:
89%
Nem kell átszokatni tejre, nem lesz semmi, ha nem iszik, simán hagyjátok el a táp szert.
2023. márc. 7. 14:10
 3/5 anonim ***** válasza:
82%

1 éves koráig szopizott, 2 éves koráig kapott még tejitalt, aztán áttértünk a sima tejre. 3,5 %-osat kap, egy bögrényit (kb 2 dl) este és reggel, néha kakaót is, de azt nem mindig kéri.

Azt hittem nem fogja meginni a tejet magában és kell majd bele cukor vagy méz, de így simán jobban szereti.

A pohárral/bögrével tényleg próbálkozni kell, párszor magára önti, hát annyi baj legyen. :)

2023. márc. 7. 14:18
 4/5 anonim ***** válasza:
Èn 3 èves koráig adtam MILUMILT.
2023. márc. 7. 19:14
 5/5 anonim ***** válasza:
Az alap kérdésre a válasz az, hogy van olyan, aki még 2,5 évesen is kapott tápszert. Sőt, még később is. A testvérem gyerekei olyan szinten nem esznek rendesen, hogy fél éve még biztosan kaptak, 3,5 és 5 évesen. Azt nem tudom, hogy milyet és hogy orvosi javaslatra-e. A te esetedben úgy tűnik, hogy nem ez a helyzet, viszont tanácsot adni nem tudok, mert nálunk úgy alakult, hogy a cumisüveg és a tápszer is kimaradt, viszont a védőnő azt mondta, hogy ha lenne, akkor pohárra átszoktatásnál nyáron, vízzel, műanyag pohárból nyugodtabb szívvel érdemes próbálkozni.
2023. márc. 7. 23:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!