Elkényeztettem?

Figyelt kérdés
A két nagyobb gyerekem sose volt hisztis, gyorsan el lehetett vonni a figyelmüket,mielőtt kitört volna a hiszti, én is türelmesebb voltam, már lassan felnőttkorúak. Na most a harmadik az bepótolja mindkettő helyett. A kicsi 5 éves,nem hajlandó egy zoknit fölvenni egyedül. Nagyon hisztis, nem lehet meggyőzni a jóról,ha ő nem azt akarja. Nem bírom idegekkel már. Nem tudom mit csináljak vele. Ígérek,büntetek,nem hat rá semmi. Következetes próbálok lenni. Ma már sírtunk mindketten. Nem szoktam kiabálni, de ma már kifakadtam. Kihozta belőlem a vadállatot.

2023. márc. 6. 14:35
 1/6 anonim ***** válasza:
52%

Óriási a korkülönbség a gyerekek között, teljesen más generáció, ezt érzékeled most te is. Sajnos egyre több ingernek vannak kitéve a kisgyermekek (tv, okosteló, tablet, számítógép, WiFi, fények,zenélő- villogó játékok, rohanó világ, magas csoportlétszám tele izgága gyerekekkel). A majdnem felnőtt gyerekeid még másként szocializálódtak. A kicsi pedig ebben a rohanó világban cseperedik és emiatt olyan-amilyen. Túl van töltve ingerekkel. Próbálj ezekből tudatosan visszábbvenni, minél több időt szánni a kicsire, lehetőleg sok időt tölteni kint a szabadban és játszatok minél több olyan játékot közösen, ami ingerszegény de szuper közösségi élményt ad. Pl társas, memória, stb. Ez a hosszútávú megoldás.

Az azonnali megoldás pedig, büntetés helyett, simogatás. Mondd azt neki, hogy "megértem a problémádat" és közben higgadtan, szép szóval magyarázd el neki, a helyes viselkedést. Ha folyton azt tudatosítod benne, hogy mit csinál rosszul és bünteted + tiltasz azzal nem fogja megtanulni a helyes viselkedést csak azt éred el, hogy egyre dacosabb lesz.

2023. márc. 6. 14:50
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Ezt annyiban cáfolnám, hogy nekem ikreim vannak, 5 évesek, az egyik szolgálatkész, szófogadó, kötelességtudó, ritkán hisztizik, a másik egy igazi primadonna hisztérika. Azonos korúak, azonos feltételek között nevelkednek, mégis teljesen más a habitusuk.
2023. márc. 6. 14:56
 3/6 anonim ***** válasza:
84%

A gyerekek nem azért lesznek vagy nem lesznek "valamilyenek", mert olyannak vagy nem olyannak neveltük / elhanyagoltuk / elkényeztettük. Az alaptermészete adott. Ahogy most nálad a picinél a hiszti. Nem hinném, hogy rajtad múlik.

Az én fiam elég nehéz természet volt picinek, nem volt könnyű bírni vele, de pl egyszer nem hisztizett, nem csapta földhöz magát. És nem azért, mert olyan csodálatosan neveltem, hanem mert nem.

2023. márc. 6. 15:25
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

Szintén ikreim is vannak. És van egy nővérük.

Tényleg teljesen különböző a 3 gyerek.

Pedig ahogy fent is írták, az ikrek azonos feltételekkel nevelkednek.

Van ilyen hogy 1-2 nyugis gyerkőc után lesz egy kis zsivány aztán azt hiszed elkurtad. De nem ☺️

2023. márc. 6. 16:20
 5/6 NTBS ***** válasza:
100%
Talán nem. De húzz határokat, mert a fejedre nő.
2023. márc. 6. 17:36
 6/6 anonim ***** válasza:
5 éves? Hát én nem szórakoznék a zoknin. Ha megyünk vhová, felöltöztetem, amúgy meg legyen mezítláb otthon, kit érdekel.
2023. márc. 7. 07:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!