Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Ez normális, vagy ADHD tünet?

Ez normális, vagy ADHD tünet?

Figyelt kérdés

(Én ADHD-s vagyok)

3 éves a lányom. Nem egy futkosós gyerek, tehát nem az van, hogy fut körbe-körbe a lakásban. Hanem egy helyben nem bír megállni/megülni. Ha állni kell, egyik lábáról a másikra lépked, hátralép, mozog, forog, ez különösen öltözésnél meg pl hajcsinálásnál rohadt idegesítő, már az óvodában is mondták, h kb veszekedni kell vele, hogy fel tudják öltöztetni. Evés közben is folyamatosan piszkálja az ételt, előre-hátra dől, lábát felhúzza, feltérdel, játszik az étellel (pedig minden alkalommal el van mondva, h nem szabad, következménye is van...). Most is mondtam, menjünk kezetmosni, az odafele 5 méteren 3 másik dolgot kezdett el piszkálni, egyszerűen megőrülök tőle. :D

Szóval, ez normális lehet egy 3 évesnél, vagy már túlzás? Szerintetek?

Ez az egyetlen dolog, ami idegesít amúgy benne, egyébként figyelni nagyon tud pl amikor olvasok, órákig lehet neki, és végig figyel. Vagy ha rajzol, fest, akkor is nagyon tud koncentrálni.

2023. márc. 4. 12:05
 1/3 anonim ***** válasza:
100%
3 évesen még belefér. A fiam 6 évesen kapott diagnózist, mert addigra sem javult a helyzet. Álló helyzetben a saját tengelye körül forog, néha ugrálva. Ő így áll egyenesen...
2023. márc. 4. 12:27
 2/3 anonim ***** válasza:
100%
Lehet akár ADHD is, de ilyen pici korban még nem is vizsgálják ezt. Leghamarabb iskolába menetelkor szokott ez felmerülni. Mindaddig kezeld úgy, hogy nem az! Ha belebeszéled, akkor tuti az lesz.
2023. márc. 4. 13:35
 3/3 anonim ***** válasza:
86%

Nekem fiam van, én is ADHD-S vagyok. Vagy kinövi, vagy nem.

Nálunk 3 évesen a gyerek állandóan izgett mozgott, egész nap kinn kellett lenni vele az udvaron, semmi nem érdekelte.. nem ült le, meg enni se.. hát a figyelme még mindig nem az igazi de nulláról eljutottunk oda, hogy már simán jatszik akár 30-40perceket is magában. most 5 amúgy.

Mi hordjuk TSMT-re egy ideje. Elvileg az segít ezen.

2023. márc. 4. 13:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!