Kinek, hogyan változott (ha változott) a gyereke amikor elkezdett huzamosabb ideig bölcsibe/oviba járni?
Szerintem ez nagyban közösségfüggő és nevelőfüggő!
(Én már láttam olyat, hogy egy szófogadó, nyugodt gyerek agresszívvé vált otthonról az óvodába bekerülve és olyat is, ahol nevelési tanácsadóhoz küldték az otthon is problémás gyereket - más meg előnyére változott.)
Itthon egy kissé dacos, de nem vészes. Értelmes, és ha előre megbeszéljük, hogy most fontos a fokozott figyelem és jó viselkedés, egy szavunk se lehet. Tudja, hogy kell jól viselkedni.😀
Oviban nincs rá panasz, óvónő annyit mondott, hogy nagyon határozott elképzelései vannak.🤣 De hogy jól viselkedik, minden ok.
Fiam 3 évesen kezdte. Nála az volt/van (most lesz 4 éves), hogy ott egy áldott jo gyerek, itthon meg levezet mindent. Nem pakol el, nem fogad szót.
Emellett iszonyat csúnyán beszél. Mi is mondunk itthon csúnya szavakat, de ő olyanokat használ, amit mi nem.
Csak egy példa én a b+el bezártam a csúnya beszédet. Férjem is kb csal ezt mondja ki a gyerek elött. Valamelyik nap ugatott a kutyánk. Kiállt a teraszra, majd elkiáltotta magát, hogy k.ssoljál el a g.ci kva anyád...életebe nem hallotta ezeket a szavakat tőlünk.
Mi ezért pl szeptembertől ovit fogunk váltani.
Egyik gyerek itthon vezette a feszkót, bent viselkedett. Később elengedte magát az oviban is, itthon nem lett rosszabb, csak annyira mint mindig.
Másik nem vezetett le semmit. Itthon is álom, az óvodában is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!