Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mit tehetnék, hogy ne tartsa...

Mit tehetnék, hogy ne tartsa vissza a székletet?

Figyelt kérdés
2.5 éves a lányom, kemény a széklete és volt egy nagyon rossz tapasztalata, fél óráig sírva küzdött, hogy kinyomja, azóta képes 3-4 napig is bent tartani, hiába adok duclosoftot, iszik nagyon sokat, enni mostanában alig akar, elkezdett válogatni, de gyümölcsöt eszik. Már kb 2 nap után látjuk rajta, hogy visszatartja, állandóan mondja, hogy fázik, de amúgy meleg a teste, csak rázza a hideg a kaki miatt, meg menne aludni inkább, mikor már nagyon kell. Jó lenne ezen túllendülni, de nem tudom, hogy segíthetnék neki. Kezdek félni, hogy valami baja lehet ebből.
2023. febr. 28. 22:55
 1/3 anonim ***** válasza:
77%
Sok jót nem tudok mondani, nálunk is így indult a nagyobb lányommal 9 évig csináltuk ezt, 2-11 éves korában. Ha beöntést kapott már akkor sem kakilt, hashajtókat literszámra ihatta, semmi értelme, hozzászokik. Voltunk gasztroenterologian ezerszer, dietetikusnál, pszichológusoknál, rajzterápián, kineziológusnál, tartott ilyen olyan diétát, de hiába. Minél tovább csinálja annál jobban tágul a végbele is, később lesz ingere is. Nálunk az segített, hogy nagyobb lett meg sportolni kezdett.
2023. febr. 28. 23:11
 2/3 anonim ***** válasza:
Én elkezdtem neki napi egy teáskanál lenolajat adni. Illetve amióta nem iszom tejet(még szoptatom, másfél éves) azóta tud kakilni. Mi amúgy most csináltatunk egy rakás székletmintás tesztet gasztroenterológusnál,egy próbát nektek is megér.
2023. febr. 28. 23:13
 3/3 anonim ***** válasza:
100%

Ez sajnos valóban egy hosszú és rossz út kezdete. Vele sajnos még nem tudod megértetni, hogy ha visszatartja pont az ellenkezőjét éri el,mert pont amiatt fog fájni.

Rengeteg ilyen szekletvisszatartós gyerekkel találkoztam míg bölcsiben dolgoztam. A legtöbbnél lelki eredetű problémaként kezdődött, aztán ugye egyre jobban belekeveredett. Visszatartotta, mert rossz emléke volt ezzel, de mivel visszatartotta épp ezért fájt legközelebb. Sajnos a szülő ilyenkor állandóan ezzel foglalkozik, ez megint csak egy lelki gát számára. És gyűrűzik beljebb ebbe az egészbe. Próbáld meg te elengendi a dolgot, még nagyon az elején vagytok, van innen vissza. Ne görcsölj ezen állandóan, neki sem könyörögj, hogy kakiljon. Etesd olyan dolgokkal ami székletlazitó esetleg levolacot adhaszt neki, aszalt szilvát, actimel ivójoghurtot, sok sok gyümölcs, zöldség, rengeteg folyadék. Mindhárom gyermekem a 100% almalé meghajtotta, biztosan van neki is olyan ami tudod, hogy meghajtja.

Nem történt olyan dolog a családban, ami miatt ez elkezdődhetett? Veszekedés, elköltözés, halál, esetleg nemrég lett szobatiszta, kistesó született, költözés...ezek mind nagy "traumák" számára. Ilyen események után azért tartja vissza,mert úgy érzi ez az egyetlen dolog amit ő tud irányítani, a többi dolog csak úgy megtörténik körülötte, nincs ráhatása.

2023. márc. 1. 01:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!