A kisfiam 2,5 éves lesz. Azt vettem észre, hogy mostanában néha magában veszekedik. Rácsap a kezére (nem nagyot), hogy nem, aztán a másikra, hogy de és így tovább. Majd elhagyja?
Az egész nem tart 2 percnél tovább és nem is mindennapos Általában vagy alvás előtt vagy fürdés közben csinálja, tehát amikor már fáradt.
Amit tudni kell: nem szoktuk bántani, talán eddig 2x kapott a kezére egy kisebbet, azt sem mostanában.
Ügyes,okos fiú,összetett mondatokban fogalmaz, tehát el tudja mondani a gondolatait, de amikor kérdezem csak nevetve azt mondja: összeveszekedtek a kezei.
Ha soha nem csaptál volna a kezére, nem játszana ilyet. De mivel érte ilyen hatás, ezt játssza ki magából. A gyerekek játéka nem csak céltalan játék, hanem a vele történt dolgok feldolgozása, újraélése. Valószínű te úgy gondolod az a pár kézrecsapás semmiség és régen volt, benne mégis keltett egy feszültséget amit így dolgoz fel. Ez jó tanulság számodra, hogy mit jelent a testi bántalmazás,akármilyen apróság is volt. Én kisfiam is ennyi idős, mikor elmélyülten játszik az állataival abszolút a saját mondataim hallom vissza a szájából.
3 gyermekes anya vagyok és óvodapedagógus, nem légből kapott dolgok amiket írok.
" talán eddig 2x kapott a kezére egy kisebbet, azt sem mostanában."
Teljesen mindegy mikor verted, az megmarad bennuk. Ertelemszeruen azert csinalja, mert ezt latta toled.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!