Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » A kisfiam 2,5 éves lesz. Azt...

A kisfiam 2,5 éves lesz. Azt vettem észre, hogy mostanában néha magában veszekedik. Rácsap a kezére (nem nagyot), hogy nem, aztán a másikra, hogy de és így tovább. Majd elhagyja?

Figyelt kérdés

Az egész nem tart 2 percnél tovább és nem is mindennapos Általában vagy alvás előtt vagy fürdés közben csinálja, tehát amikor már fáradt.

Amit tudni kell: nem szoktuk bántani, talán eddig 2x kapott a kezére egy kisebbet, azt sem mostanában.

Ügyes,okos fiú,összetett mondatokban fogalmaz, tehát el tudja mondani a gondolatait, de amikor kérdezem csak nevetve azt mondja: összeveszekedtek a kezei.

2023. febr. 22. 07:06
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Játszik
2023. febr. 22. 08:12
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

Ha soha nem csaptál volna a kezére, nem játszana ilyet. De mivel érte ilyen hatás, ezt játssza ki magából. A gyerekek játéka nem csak céltalan játék, hanem a vele történt dolgok feldolgozása, újraélése. Valószínű te úgy gondolod az a pár kézrecsapás semmiség és régen volt, benne mégis keltett egy feszültséget amit így dolgoz fel. Ez jó tanulság számodra, hogy mit jelent a testi bántalmazás,akármilyen apróság is volt. Én kisfiam is ennyi idős, mikor elmélyülten játszik az állataival abszolút a saját mondataim hallom vissza a szájából.

3 gyermekes anya vagyok és óvodapedagógus, nem légből kapott dolgok amiket írok.

2023. febr. 22. 10:09
 3/5 anonim ***** válasza:
51%

" talán eddig 2x kapott a kezére egy kisebbet, azt sem mostanában."

Teljesen mindegy mikor verted, az megmarad bennuk. Ertelemszeruen azert csinalja, mert ezt latta toled.

2023. febr. 22. 12:46
 4/5 anonim ***** válasza:
51%
"Verted" :D
2023. febr. 22. 13:01
 5/5 A kérdező kommentje:
Szerintem egy kézrelegyintés azért nem egyenlő a veréssel...De ettől független nem kellett volna,ezt aláírom. Egyszer a konektort akarta kipattintani a falból egyszer meg engem csapott úgy orrba, hogy szikrát hányt a szemem. Nos igen, nem megfelelő reakció volt tőlem, na de azért azt nem hagyom szó nélkül, hogy bánt miközben éppen megpróbálom negyvenedjére elmagyarázni sugárzó mosollyal, hogy nem csapdossuk az ajtót, és a konektor kiszerelése sem feltétlen egy másfél éves feladata. De annyira nem váltott ki belőle reakciót, hogy éppen csak meglepődött. Mindennek 1 éve, már szóval inkább húzok afelé, hogy játszik és majd elnövi. Ma pl. nem is csinálta. Ettől függetlenül köszönöm a válaszokat. <3
2023. febr. 22. 19:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!