Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mik az aszperger szibdroma...

Mik az aszperger szibdroma tunetei 2 eves kor alatt?

Figyelt kérdés
Nem mutogatnak? Rakjak sorba az autokat vagy porgetik a kereket? Nincs szemkontaktus? Agresszivak? Koszi a valaszokat!
2023. febr. 21. 13:30
 1/2 anonim ***** válasza:
100%

Tekintettel arra hogy az Asperger-szindróma diagnosztikai elemei közé leginkább a szociális készségek hiányai tartoznak, nincs ilyen.

3 éves korig a gyerekek nem egymással játszanak, hanem inkább csak egymás mellett. Még rendesen sincs kialakulva az, aminek a hiányát kellene keresni.

2023. febr. 21. 13:59
 2/2 anonim ***** válasza:

Asperger szindrómás a lányom. 20 hónapos korában már vittem Szakértői Bizottsághoz.

Tünetek,amik voltak:

Súlyos önagresszió

Görcsös ragaszkodás a rutinhoz

3 évesen is még csak gagyogott, megkésett beszédfejlődés

2-3 órás hisztik,vigasztalhatatlanság

Ételek elutasítása

Lassú fejlődés

Sorrendhez ragaszkodás pl könyv vagy kép nézegetésekor. MINDIG ugyanaz.

Minden napnak ugyanolyannak kellett lennie már akkor is.

Akárhol voltunk,12-15-ig aludt 5 éves koráig. Strandon is,bárhol.

Akárhol voltunk, 17-kor haza kellett mennünk. Utána már órákig ordított.

Nagyon sokminden volt...amiket most leírtam,már 2 éves kora előtt megvoltak,és kitartanak ma is.

Kicsit persze változott. Pl 5 éves korától nem alszik ebéd után. De az 17 órai hazaérés a mai napig megvan.

Fontos még a kielégíthetetlen mozgásigény.

Pedig nekem előtte vadászkutyáim voltak,rengeteget mentem,hidd el velük. De én nem bírtam utána menni! Annyira,egész nao csak szaladt.

Szóval ez egy eltéveszthetetlen probléma.

Ha auti,azt észreveszed.

2023. febr. 22. 04:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!