6 órás munkaidő mellé fog járni a gyes, ha megszavazzák az új rendszert?
Nem találom a törvényjavaslat szövegét (munkahelyi gépről nyomtattuk, lehet azért nincs meg).
Viszont: a kormány VISSZAÁLLÍTANI akarja a 8 órás munkavégzés tilalmát. 8 órás munkavégzés tilalma meg volt 2005-ig, vagy 2006-ig, amikor a törvény úgy szólt, hogy gyes mellett 4 órát meg nem haladóan lehet csak dolgozni. Másként szabályozva még egyszer volt, amikor a 8 órás munkavégzés helyett a korlátlan idejűt engedték.
Mivel visszaállítani csak olyat lehet, amit korábban törvény állapított meg, így ha valóban vissza akarnak állítani, akkor értelemszerűen a "4 órát meg nem haladóan"-t fogják, mivel mást nem lehet.
Ha újraszabályoznának,akkor lehetne akár 7 óra is, visszaállítani csak a 4 órást tudják.
Fú köszi a sok választ! Nem jó hír, mert én 6 órában megyek majd vissza, és számítottam a gyesre. :S
Illetve még egy kérdés: Ha megszavazzák, az is csak egy bizonyos idő után szültekre érvényes, ahogy a korábbi 2 évre csökkentés se lett volna hatással még rám? Vagy akkor ez mindenkire érvényes lesz hirtelen?
Nem leszek népszerű, de akkor is leírom
A GYES-t anno azért találták ki hogy az anyukák otthon legyenek, a gyerekkel.Ez jó a mamának és a babának is!Ha valaki dolgozik, a gyereke meg bölcsibe van akkor miért is kapna GYES-t?
tegnapelőtt 20:04-nek
Az elvvel egyetértek, én is így gondolom.
Éppen ezért nem díjazom, hogy megint a gyest nyújtják meg. Ez nekem hatalmas BÜNTETÉS, mivel enni pénzből nem maradhatok otthon, mert éhen vesznénk. A GYED miért nem járhat bedolgozott idő arányában tovább???? A dolgozó anyák megint nem számítanak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!