Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » 6 órás munkaidő mellé fog...

6 órás munkaidő mellé fog járni a gyes, ha megszavazzák az új rendszert?

Figyelt kérdés
2010. okt. 5. 04:46
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:

Nem találom a törvényjavaslat szövegét (munkahelyi gépről nyomtattuk, lehet azért nincs meg).

Viszont: a kormány VISSZAÁLLÍTANI akarja a 8 órás munkavégzés tilalmát. 8 órás munkavégzés tilalma meg volt 2005-ig, vagy 2006-ig, amikor a törvény úgy szólt, hogy gyes mellett 4 órát meg nem haladóan lehet csak dolgozni. Másként szabályozva még egyszer volt, amikor a 8 órás munkavégzés helyett a korlátlan idejűt engedték.

Mivel visszaállítani csak olyat lehet, amit korábban törvény állapított meg, így ha valóban vissza akarnak állítani, akkor értelemszerűen a "4 órát meg nem haladóan"-t fogják, mivel mást nem lehet.

Ha újraszabályoznának,akkor lehetne akár 7 óra is, visszaállítani csak a 4 órást tudják.

2010. okt. 5. 15:07
 12/23 A kérdező kommentje:

Fú köszi a sok választ! Nem jó hír, mert én 6 órában megyek majd vissza, és számítottam a gyesre. :S

Illetve még egy kérdés: Ha megszavazzák, az is csak egy bizonyos idő után szültekre érvényes, ahogy a korábbi 2 évre csökkentés se lett volna hatással még rám? Vagy akkor ez mindenkire érvényes lesz hirtelen?

2010. okt. 5. 16:07
 13/23 anonim ***** válasza:
Még várj türelemmel, én azért bízom benne, hogy ésszel döntenek. Egyelőre kivárás, novemberben kiderül lehet idén már nem is fognak vele foglalkozni:))
2010. okt. 5. 18:13
 14/23 anonim ***** válasza:
Amikor fidesz volt 1998-2002 között,akkor is max 4 órában lehetett dolgozni, most is az van, sajnos.
2010. okt. 6. 21:10
 15/23 anonim ***** válasza:

Nem leszek népszerű, de akkor is leírom

A GYES-t anno azért találták ki hogy az anyukák otthon legyenek, a gyerekkel.Ez jó a mamának és a babának is!Ha valaki dolgozik, a gyereke meg bölcsibe van akkor miért is kapna GYES-t?

2010. okt. 13. 20:04
 16/23 anonim ***** válasza:
Ha a GYES-t el is veszik, legalább a védelmet 3 éves korig meghagyják remélem. Én épp a jövő héten kezdek újra dolgozni, jövőre létszámleépítések várhatók, jó lenne nem beleesni, mert hiába maradok itthon, 25 ezerből nem lehet megélni.
2010. okt. 14. 09:17
 17/23 anonim ***** válasza:
A nyugdíjasokkal meg jó lenne nem hasonlítgatni a fiatal kis gyerekeseket. Az egyik már megette a kenyere javát, a másik meg még most adott életet egy új embernek. Szóval az utóbbinál talán jobban elkel az a kis plusz pénz.
2010. okt. 14. 09:19
 18/23 anonim ***** válasza:
Ugye ezzel nem azt akarod mondani, hogy aki már idős,és esetleg felnevelt 1-2-3 gyereket az már nem számít?
2010. okt. 14. 12:20
 19/23 anonim ***** válasza:

tegnapelőtt 20:04-nek

Az elvvel egyetértek, én is így gondolom.

Éppen ezért nem díjazom, hogy megint a gyest nyújtják meg. Ez nekem hatalmas BÜNTETÉS, mivel enni pénzből nem maradhatok otthon, mert éhen vesznénk. A GYED miért nem járhat bedolgozott idő arányában tovább???? A dolgozó anyák megint nem számítanak.

2010. okt. 15. 06:50
 20/23 anonim ***** válasza:
Hát a fiatal kisgyerekesek sokkal jobban számítanak egy társadalomban szerintem, ők a jövő, és ezt a környezetemben lévő minden idős is így gondolja. Mellesleg ők termelik ki az idősek nyugdíját is. Az előttem szólónak maximálisan igaza van, a dolgozni akaró nőkkel csesznek ki, aki meg otthon marad, mert meg tud élni a GYES-ből, gondolom a férje jól keres mellette, azt meg támogatják.
2010. okt. 15. 09:07
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!