2-3 éves gyereket érdemes bármilyen módon nevelni, fegyelmezni vagy még feltételen szeretetet kell biztosítani nekik és mindent rájuk hagyni?
Figyelt kérdés
2023. jan. 26. 20:17
11/16 anonim válasza:
Így utólag kb semminek semmi értelme nem volt,amit 4-5 éves kora előtt fegyelmeztem. Semmi. Nem értette. 5 évesen még ilyeneket kérdezett,hogy mi az a düh? Hiába meséltem,magyaráztam, okítottam,mindig ugyanúgy rosszalkodott utána. Aztán most már 7 lesz,most már lehet vele beszélni úgy,hogy megérti.
12/16 anonim válasza:
11, érdekes amit írsz. 3 éves gyerekem tökéletesen érti az ok-okozati összefüggéseket, következményeket. Gyönyörűen lehet nevelni.
7 éves testvére SNI-s. Ő már keményebb dió, de mostanra ő is sokkal jobban kezelhető. Nem annyira, mint a neurotipikus testvére, de haladunk.
Ebből azt vonom le, hogy ott gond van, ahol egy 3-4-5 éves nem érti
13/16 anonim válasza:
Enyém másfél éves mégis 2 ujjal "rácsaptam" a kezére mikor megtépte a cica fülét. Vagy ez vagy hagyom hogy azt csinálja amit akar cserébe a cica karommal odacsap méghozzá jogosan. Muszáj szeretettel,finoman fegyelmezni, mert később csak nehezebb lesz. Plusz a gyerek nem hülye, másodszorra már simizte ahogy mutattam.Nem ijedt meg,nem sírt, de felfogta hogy a tépés nem szép dolog persze ezt lassan meg is magyaráztam neki.Szabalyok kellenek.
14/16 anonim válasza:
Nincs “vagy”
“És” van
A feltètel nélküli szeretet mellett, szeretettel ésszerű határok meghúzása nagyon fontos.
A kötődő/ válaszkész nevelés nem egyenlő a nem neveléssel
15/16 anonim válasza:
11
Ez nagyon furcsa
Én azt látom, hogy amit 3 éves korig sikerült szabályokat és hatàrokat megszabni. Szokásokat kialakîtani,azok maradtak meg a legmélyebben, legtartósabban.
16/16 anonim válasza:
A feltétlen szeretet nem egyenlő azzal, hogy mindent ráhagyok. Pont akkor szeretem jól, ha megmutatom neki, hol vannak a határok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!