Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mikorra kell olvasni tudnia...

Mikorra kell olvasni tudnia egy első osztályosnak?

Figyelt kérdés
Azért, mert az egyik ismerősöm gyerekének a tanító nénije karácsonyt mondott, a másiknak meg félévet, vagyis február elejét, és nem tudom, mi a kötelezően érvényes mindenkre.
2010. okt. 1. 14:20
 1/7 anonim ***** válasza:
Egyik sem. Általában am ódszertől függ meg a tanítónénitől. Tehát nincs kötelezően meghatározva
2010. okt. 1. 14:25
 2/7 anonim ***** válasza:
Év végére kell nekik megtanulni olvasni. Sajnos van néhány tanítónő, aki túlzásokba esik és már karácsonyra elvárja, hogy a gyerekek tudjanak. De nézzük meg bármelyik elsős olvasási követelményt, az értő, folyamatos olvasás csak évvégér elvárható. Persze, ez függ az alkalmazott módszertől és ahogy írtam, a tanítónő követelményeitől is. A legtöbb tankönyv hátulján megtalálhatók a gyerekek számára elérendő követelmények félév végére és év végére is (pl. Zsolnai tankönyvek)
2010. okt. 1. 14:31
 3/7 anonim ***** válasza:
52%

DECEMBERBEN MÁR TUDNAK PÁRBETŰBÖL JÓL OLVASNI-írni!

És utána jőnnn a többi betű ,hosszabb szöveg.

2010. okt. 1. 15:29
 4/7 anonim ***** válasza:
A fiam ÉKP-s,ők év végére tanulták meg az összes betűt,szépen,lassan haladtak vele,sztem ez a normális.Aki gyorsabb volt-pl a fiam is-,az magától november végére,decemberre megtanult,ez kb az osztály fele volt,ők külön feladatokat kaptak.Kötelezően érvényes határidő nincs,általában év végére minden módszerrel megtanulnak olvasni.
2010. okt. 1. 19:39
 5/7 A kérdező kommentje:
Az az igazság, hogy az én kisfiam is elsős, a múltkor már kérdeztem, hogy máshol is így rohannak-e, ezért kérdezgettem itt is, meg az ismerősöket is. A kisfiaméknak azt mondta az osztályfőnöke, hogy karácsonyra olvasni kell tudni. És nagyon nehezen megy, nem beszélve az írásról. Olyanokat kell tudniuk leírni pl: lemez, emel, emez, ezzel, stb. Én ezt nagyon gyorsnak tartom, és kétségbe vagyok esve :S Félek, hogy hiába segítek, nem fogjuk győzni.
2010. okt. 1. 21:47
 6/7 anonim ***** válasza:
100%
Ami mostanában van az egy nagy butaság, hogy siettetik ennyire az olvasást! Az első két év az alapozó év (elvileg) és második év végére kéne tudni csak olvasni! Az ilyenektől feláll a szőr a hátamon. Egy gyógypedagógus.
2010. okt. 2. 10:48
 7/7 Judit Nagy válasza:
56%
Mi is elsősök vagyunk és én is úgy hallottam,hogy decemberre olvasniuk kell.Én azt sem értem,hogy az A betű után miért következik I és utána M.Nem ÁBC sorrendben kellene tanulni a betűket?
2013. okt. 25. 22:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!