Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Miér fél a kakitól, pisitől?

Miér fél a kakitól, pisitől?

Figyelt kérdés

2 és fél éves kislányom még nem szobatiszta.Próbáltuk,hogy a pelusból belecsúsztattuk a bilibe de sírva fakadt mikor meglátta.(Félt tőle).

Karácsonyra kapott pisilős babát (hátha eltanulja a babától a dolgot) de oda se mer menni mikor csorog a pisi(a babából).

Bilibe eddig csak kétszer sikerült pisilni (véletlenül) akkor is megijedt és sírva fakadt.

2008. dec. 25. 22:16
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Ez teljesen pszichés dolog. Semmiképp ne erőltesd! ennél jobban már a kislányod sem tudja kifejezni,hogy még nem érett rá.
2008. dec. 25. 22:20
 2/9 anonim ***** válasza:
55%
várj vele pár hónapot, és ha addig sem mer, akkor vidd el orvoshoz!
2008. dec. 25. 22:32
 3/9 anonim ***** válasza:

Az enyém még csak most lesz 2 éves,de szól,ha kakilnia kell.Aranyos,de a probléma az,hogy a bilitől,és a WC-től ordít,kétségbe van esve,ha rá akarjuk ültetni!De akkor minek szól a kis buta,ráérne még vele!

Viszont mi azt csináljuk,hogy visszük magunkal WC-re,és ha van kedve akkor ő is ráülhet.Nem erőltetjük,de egy kicsit hagy szokja.Most már nem idegenkedik annyira.

Javaslom ti is fokozatosan próbáljátok szoktatni hozzá!

2008. dec. 27. 08:19
 4/9 anonim ***** válasza:
Nekünk a nagyobb 2 éves volt amikor szobatiszta lett.Az ülésszűkítőn volt egy manó matrica,azt mondtuk,hogy ez a manó a WC-ben lakik,és nagyon örül ha a gyerekek oda végzik a dolgukat.Sokat igyekezett a kedvére tenni.Talán próbálkozzatok ezzel is.Remélhetőleg nem fog jobban félni attól a gondolattól,hogy valaki VAN a WC-ben!!
2008. dec. 27. 08:49
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

2 és féléves az öcsém, nagyon nem akart bilire menni, szerettem volna, ha nyáron lesz szobatiszta, de most jött el az idő, ő úgy gondolja :D kapott egy bilit, ami úgy néz ki mint egy WC és olyan mint egy szék... nagyon tetszik neki, imádja abba végezni a dolgát, pár napja mióta megkapta azóta hát csak pisil és kakil, de nem a pelenkába.

Üdv. Edina

2008. dec. 27. 12:42
 6/9 anonim ***** válasza:
1.válaszoló vagyok. nem rég olvastam egy olyan ötletet,hogy vegyél gyermekednek egy lámpát,majd add neki oda ha wc-zik és ez számára szórakoztató lesz,ahogy látja,hogy honnan jön ki a pisi és társai. Hátha ezzel cél értek! kitartás és türelem!!!
2008. dec. 27. 12:52
 7/9 anonim ***** válasza:
100%

Esetleg még. Nincs olyan ismerősötök akinek van kislánya hasonló korú, de már szobatiszta? Kicsit összejárhatnátok, hogy lássa hogy a másik hogy jelez. De nagyon fontos hogy neki nehogy szóljatok hogy ő miért nem, meg hogy a másik miért olyan ügyes stb.!!! Ti csak beszélgessetek, a gyerekek játszanak, ha pisilni, kakilni kell a másik kislánynak az anyukája csináljon mindent úgy mint ahogy szokták. Megy a kislánnyal stb. a wchez. Hátha megy a te lányod is és nézi mit csinálnak ezek ott. Aztán dícsérje meg kicsit jobban az anyukája a lányt mint szokta, hogy lássa a tiéd hogy milyen szuper és ügyes dolog ez. De ne érezze hogy ő rosszabb. Tehát mindezt úgy hogy még véletlenül se érezze úgy hogy ez célzás neki.

Lehet hogy lát más kisgyereket rájön hogy másképp is jó ezt elvégezni és az is sok sok dícsérettel, örömmel jár.

A másik, hogy viszed magaddal a wc-be. Nem tudom amúgy szoktad e. Én mindig megengedem hogy jöjjön velem. Nem lesz attól semmi baja. Ha én természetesnek veszem ő is úgy fogja venni.

Mondjuk nem úgy gondoltam hogy viszed, hanem nyitvafelejted az ajtót, hátha érdekli. Vagy csak résnyire hagyod hogy olyan titkos legyen.

Vagy úgy csinálod hogy te már mindjárt bepisilsz és viccesen szaladsz a wc-re hogy gyorsan gyorsan és mikor pisiltél egy nagyot sóhajtasz hogy hú de jól esett. Ez most így viccesen hangzik, de ha játékot viszel bele hátha könnyebben elfogadja. Meg hát ha tőled látja, aki a legközelebb van hozzá, akkor lehet személyesebb mint mondjuk a baba. De ez utóbbit úgy is csinálhatod hogy ha őt nem érdekli esetleg, te akkor is hangosan adsz hangot a dolgoknak. Lehet nem fog először odamenni, de hallja a dolgokat és lehet a kis agyában más irányba kezdenek majd el menni a dolgok. Persze játékot is egy határig bele, nehogy aztán játéknak vegye, de kell egy kis játék is hozzá.

Vagy még ha pisilsz megnézitek együtt, vagy kakilsz. Lehet hogy most sokan fújoznak, de ha egy kisgyerek látja hogy ez a felnőttnek természetes akkor ő is így fogadja el ezt az egészet. Lehúzzátok együtt és megnézitek milyen szuperül leviszi a víz és letisztítja a wc-t és milyen jó illatú lesz. Aztán lehet erről beszélgetni, hogy mindenki így szokta, apa, anya, mama, papa, nagynéni, aki van rokon. És hogy ő is milyen ügyes lesz majd ha ezt teszi és hogy milye szuperul fogja az övét is levinni a víz. Nem akarja e kipróbálni.

De a lényeg hogy ha el is kezdi érdekelni, nem szabad erőltetni hirtelen hogy majd na most. Csak amíg ő akarja.

De ha végképp nincs változás akkor hagyni kell egy darabig. Majd pár hónap után mégegyszer megpróbálni. Ha ekkor is sokáig nincs változás, akkor én is az orvost javaslom. De szerintem eljön majd az ő ideje is.

2008. dec. 27. 22:03
 8/9 anonim ***** válasza:

Előző vagyok. Ha te idegenkedsz attól amit leírtam ne haragudj érte, azért írtam csak ilyen részletesen, hogy értsd. Aztán vagy kipróbálod vagy nem.

De a matricás ötlet is jó, de én nem úgy mondanám hogy a wc-be lakik vki, nehogy megijedjen, hanem vhogy máshogy. Bár lehet nem fog, gyereke válogatja.

2008. dec. 27. 22:06
 9/9 anonim ***** válasza:
amíg ő nem szeretné, addig ne erőltesd, esetleg ajánld fel hogy "akarsz e bilibe pisilni...előbb utóbb azt fogja mondani h kipróbálja.
2008. dec. 28. 11:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!