Akik lakásban laktok, mit csináltok a kisgyerekkel bölcsi/ovi után ilyenkor?
Mi általában bölcsiből hazafelé menet megállunk az egyik közeli játszótéren, hogy még lemozogja a feszkót, meg egyébként is inkább ott szaladgáljon meg sikítozzon, mint a lakásban otthon.
Viszont amióta ilyen hidegek vannak, azóta a közeli nagy játszótér, a paneltelep közepén, ahol eddig mindig hatalmas tömeg és élet volt, most halál kihalt :D De tényleg, tegnap este is kettesben voltunk a hatalmas játszón a lányommal. Felmerült bennem, hogy akik eddig oda jártak, hasonló korú gyerekekkel, pont így ebben a 4-6 közötti időszakban, a környékből kiindulva feltehetően lakásban élve, mégis mit csinálnak ilyen korú gyerekeikkel (2-6 év mondjuk)?
Egyrészt ötleteket gyűjtök, másrészt meg őszintén érdekel, hogy ilyenkor mit csináltok velük, ami mindenkinek jó? Nálunk sajnos az a tapasztalat, hogy ha nem vagyunk bölcsi után még egy-másfél órát a játszótéren, akkor sokkal nehezebben kezelhető itthon este, több a hiszti is, de ilyen időben, főleg ha egyedül van gyerekként ott, a lányom sem szívesen marad sokáig.
Nekem segített otthon bölcsi után.
Őszintén én azt nem tudom elképzelni hogy ti mikor csináljátok meg az otthoni teendőket 😅
Ha csak 5re értünk haza nem fél 5re már este éreztem h kapkodás van.
De egyébként rajzolt, gyurmázott segédkezett nekem. Lufit ütögettünk ezt tudtam pucolás közben us. Megküldtem neki a folyosóra még visszaért vele felvágtam a répát 😁
Mi kerülővel sétálunk haza, vagy elmegyünk boltba, majd haza. Otthon segít elpakolni, főzni, kirakózunk, társasozunk, vagy elmolyol valamivel egyedül, átugrunk a barátnőmhöz, stb.
Igazából nem szívesen vagyok játszótéren. Hétvégén, amikor nem kell rohanni, akkor igen, de hétköznap valahogy nem fér bele az időmbe, hogy minden délután ott lógjak még 1-2 órát(szinte egyedül nevelem a gyereket, mert apuka csak este 8-9 körül ér haza minden nap)
4-es, hát nem tudom, azért mondjuk 2 naponta megfőzik, ki-bepakolni a mosogatógépből meg rendberakni a konyhát alapból nem fél óra. Minden nem főzős napon van mosás, ruhahajtogatás és elrakás, porszívózás (nem vagyok tisztaságmániás, de heti egyszer porszívózni nekem tök abszurd, hogy nézhet ott ki a padló)?
Aztán minden napra jut simán valami apróság, gyerekszobát rendberakni ( mert még csak szétkupizni tudják), fürdőszobát picit rendberakni, pl. Wc-t áttakarítani, a pultot áttörölgetni, felmosni.
És akkor esetleg olyan munkák, amiket az ember nem hagy hétvégére, hogy az egész nap takarítással menjen el, mondjuk portörlés, vasalás (ha van mit), fiókok rendberakása, bármi.
#4, nem a kettes vagyok, de mi pl nem hétvégén takarítunk, hanem hétköznap. Hétköznap váltott műszakban dolgozunk, így napi szinten kb 1-2 órát látjuk egymást, szombaton délelőttönként a férjemnek még továbbképzése van, így nekünk csak a szombat délután és a vasárnap marad a programszervezésre, tehát a hétvége csak a családé.
Hétköznap főzök (egyikünknek sincs menza a munkahelyén), mosogatok, mert ugye a főzéssel nem csak 1-2 tányért koszolok és nincs mosogatógépem. Mosok-teregetek-vasalok, porszívózok,felmosok, porttörlök, WC-t/ fürdőt súrolok. Ez önmagában egyik sem tartana hosszabb ideig (na jó, az ingvasalás igen), de ugye ott van még a gyerek is, akire figyelni kell közben, aki mindenben segíteni akar vagy csak ott akar lenni mellettem. Nincs apuka, nincs nagyszülő és így azért sokkal lassabban halad a házimunka, mint azt én szeretném. Nem tudom olyan tempóban összekapni a lakást, mint ahogy azt gyerek nélkül tettem.
Nálunk az altatás rémálom. Hiába fárasztjuk le, hiába fektetjük le időben, kb 1 óra hossza könyörgés. Este 10 után pedig se fizikai, se lelki erőm nem lenne még nekiállni főzőcskézni vagy kádat súrolni, akkor már én is pihenek.
Pont ezeket akartam írni #6
Az meg hogy ti #4 hideget esztek vacsira csak egy dolog. Én minimum 2 naponta főzök. Aminek rendes adagnak kell lennie mert másnap abból viszünk ebédet a munkába. Szóval nem egy 10 perces tojásrántotta amit készítek.
Az h 1 héten 1x legyen porszívózva.... Azt is hétvégén....
Mi akkor megyünk kirándulni, programokra, a nagyikhoz stb. hétvégén kb ugyan annyi időt töltök (talán kevesebbet is) házimunkával mint hétköznap.
Mosni is legalább 2 naponta kell, szóval a sok kis " fél órás mozzanat" tal mire végzek fél 8 és vacsora fürdés.
Olyan lekezelően adtad elő magad, aztán kiderül h úgy van időd h nem csinálsz semmit hétközben
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!