Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hogyan tudnám újra megszerette...

Hogyan tudnám újra megszerettetni a kislányommal az orrszívót?

Figyelt kérdés
Lassan 2 és fél éves lesz és lassan 2 hete náthás. Láza nincs de még mindig hallani a hangján hogy náthás, bereked néha. Csütörtök reggel óta nem engedi szívni orrszívóval az orrát így csak zsepivel tudom neki vagy ha engedi bevizezem a kezem és úgy kifujja. Előtte mindig szépen ki tudtam neki szívni és ki is jött az a sok nagy darabos sűrű váladék. Ha bekapcsolom a porszívót már fél tőle hogy hangos nem akar orrot szívni. Viszont a vizes módszert sem engedi már nagyon szóval félek le fog tapadni neki. Kb 1 éves korában is volt ilyen de anyósomnak sikerült megszerettetni vele újra. Neki jobban engedi a vizeset is de kiszívni senkinek se engedi. Próbáltam újra megbarátkoztatni vele szerelgette egy ideig de amint bekapcsolom fél tőle. Anyósom szerint miattam nem engedi hirtelen biztos vmit csináltam. Elég sok durva veszekedésen vagyunk túl ebben a lassan 3 évben szóval ha bármi történik a kislányommal beteg lesz, elesik vagy ami tök szépen működött eddig és hirtelen nem engedi hisztizik az mind az én hibám. Aposom múltkor már majdnem széttörte a porszívot hogy mi csak kínozzuk ezzel a gyereket. Ott eléggé feszült volt mindenki persze rám haragudtak hogy nem lehet neki kiszivni. Kislányom még csak sír tiltakozik ha meglátja az orrszívót szval nagyon nem jó h ezt a feszültségét látja folyton. Mit tegyek h végre kijöjjön ebből a náthából? Tudom h még sokszor lesz beteg de orrszívás nélkül csak rosszabb lesz majd mindig.
2022. nov. 22. 14:45
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
23%

Ekkora gyereknél már nem kell orrszivo, bakker. Oda adod neki q zsebkendőt és kifujja.

Amúgy mi a jo ég az a "vizes módszer"?

2022. nov. 22. 14:52
 2/14 anonim válasza:
93%

Azért is félhet tőle, mert nem tudja még nagyon értelmezni, hogy ez szükséges és később majd meggyógyul, ha kitudja anya szívni a cuccost.

Vedd figyelembe az életkorát azért, főleg, hogy lassan jön a dackorszak.

2022. nov. 22. 14:52
 3/14 anonim válasza:
83%
És igen, muszáj fájdalmat okoznod ezzel, ha a helyzet ezt követeli.
2022. nov. 22. 14:54
 4/14 anonim ***** válasza:
93%

Hát én még nem láttam gyereket, aki szerette volna az orrszívást, de ha meg kell csinálni, akkor meg kell. A tanácsom, hogy ordítás ide vagy oda csináld meg, mert nem fáj neki, arc-, vagy homloküreg gyulladást pedig te sem szeretnél neki.

A másik tanácsom, hogy költözzetek el anyósodéktól. Ha nem ez a helyzet, akkor meg nem kell nálatok lenniük állandóan.

2022. nov. 22. 14:55
 5/14 anonim ***** válasza:
33%

Fajhat neki.

Aprot picit szabad csak csinalni

Es lehet az orrnyálkahartyája nem is bírja

Tanitsd orrot fújni.

2 évesen már tudnak.

2022. nov. 22. 14:57
 6/14 Derjaderja ***** válasza:
73%

Nem tudnak 2 évesek orrot fújni, nem is követelmény, főleg nem hatékonyan egy náthas orrot. Az én lányom semennyire se tud, pedig 4 lesz. Pedig próbálja de egyelőre nem megy. De óvis korban ez oké.

Amúgy főleg akkor fáj amikor inkább a nyálkahártya duzzanata áll előtérben és vagy kevesebb a vàladék vagy nehezen hozzáférhető. Napi 3x pár napig lehet Nasivint adni, gyakran utána könnyebben szívható.

Amikor ilyen bőtrutyis nátha van, aklor a 2 évesem is leszívja magának, amikor meg be van "durranva" a fejük, akkor fáj nekik. Olyankor mosni os kell sajnos.

Sosem fogják megszeretni, hidd el... A kicsinek mindem végtagjára rà is kellett térdelni korábban. Ez van. Esetleg vmi kis jutalmat ígérhetsz, ha belefér az elveidbe. Nagyon fontos leszívni, nálunk ezen szokott múlni egy súlyosabb betegség, több hetes köhögést lehet megelőzni, hq kevesebb csorog le.

2022. nov. 22. 15:06
 7/14 anonim ***** válasza:
100%

Szívjátok otthon a gyerek orrát, ne anyóséknál.

Nekünk naziboo vagy valami ilyesmi van, azzal szereti a gyerek magának is szívni. Ha én csinálom neki, akkor meg még nevet is. Nincs akkora hangja mint a porszívónak, tapasztalatom szerint nem is szív rosszabbul, csak annyi hogy elég drága.

2022. nov. 22. 15:09
 8/14 anonim ***** válasza:
0%
Van szájjal szívós változat. Kicsit kevésbé hatékony, de jó kompromisszum lehet.
2022. nov. 22. 15:10
 9/14 anonim ***** válasza:
83%
Miért kéne hogy szeresse? Mazochistát akarsz belőle nevelni?
2022. nov. 22. 15:16
 10/14 anonim ***** válasza:
100%

Költözz el, baszki, itt nem az orrszívás a legnagyobb gond.

Amúgy sem fogja megszeretni, kár vele stresszelni. Amikor szívni kell, rakd össze, fújj be neki, és egy perc alatt ki lehet szívni, ha ügyesen le tudod fogni vagy valaki segít.

2022. nov. 22. 15:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!