Mennyi idős korig nem baj ha tápszert kap a baba? 17hónapos reggel, este 200ml kap, a tejet nem hajlandó meginni.
Szerintem nincs olyan, hogy baj...
Még 2 éves kortól adható tápszer (junior tejital por) is van.
Kislányom múlt héten töltötte a 2-t, most issza az utolsó doboz tápszerét :), én úgy gondoltam (orvossal egyeztetve), hogy mivel elég rossz evő és még most is csak 10,5 kg jobb lesz neki még a tápszer, több kalória van benne mint a tejben.
20 hós kora óta reggel tejet, este tápszert kap. Főleg, ha nem hajlandó meginni a tejet, nem sok lehetőséged van, hgoy azért mégis tápláló legyen, amit kap.
Esetleg próbáld meg a házi (vagy autómatában kapható tanyasi) tejet, nagyon finom, az én kislányom pl. nem volt hajlandó meginni a bolti tejet (egyiket sem, pedig már a végén a 3,6-os bio tejjel is próbálkoztam), aztán egyszer vettem neki tanyasi tejet, felforraltam és úgy adtam oda, azót imádja, de nem kakaónak,csak simán üresen tejnek issza :)
A tápszert meg nyugodtan adhatod, semmi baja nem lesz, sőt egy csomó plusz tápanyagot, vitamint, stb. tartalmaz, amit a tej nem.
2 éves kislány anyukája
Szia!
Sajnos a konkrét választ nem tudom, de az biztos, hogy gyermeked még bőven ihatja.
Lányom már közel 2 éves, reggelente mostanra már megszokta a kakaót (félév kell-nem kell után), de este tápszert kap némi tejjel "hígítva", mert ő sem issza meg a tejet, macikávét, stb. Viszont igényli este a folyadékot. Amikor én is rákérdeztem a dokinktól, azt mondta, hogy ha szereti, hát akkor hadd igya!
szia az én kisfiam szintén 17 hós és reggel este azt iszik sőt van hogy tízóraira is azt kér!
Nekem az orvos/védőnő azt mondta míg megissza szívesen addig had igya és minél később kezdi el inni a "pancsolt" tejet annál jobb!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!