Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mit tegyek ha úgy érzem nincs...

Mit tegyek ha úgy érzem nincs saját életem gyerek mellett?

Figyelt kérdés
Van egy lassan 2 és fél éves gyermekem és sokszor úgy érzem nagyon hiányzik hogy végre el tudjam engedni magamat és élvezzem az életet. Sajnos ebben a 3 évben nem jutottam el nagyon sehova szinte folyton itthon vagyok és csak akkor jutok ki ha elmegyünk játszótérre vagy csak sétálni itt a falun belül. Régebben úgy 1 éves koráig 3 4 havonta el tudtam menni egyedül fodrászhoz de már jó ideje oda se tudtam elmenni. Folyton a gyerekemmel vagyok minden nap ugyanolyan mert van egy napirendje. Nekem nagyon hiányzik h kimozduljunk menjünk ide oda de férjem ezeket sose igényelte. Mikor még csak ketten vtunk akkor is én mondtam h menjünk kirándulni mozduljunk ki. Még a szomszéd falukba se mentünk át soha 3 éve akár fagyizni egyet vagy sétálni. Férjem mindig el tud menni munka után pl boltokba ha épp kell vmi a gyereknek vagy bárhova. Esküszöm már egy sima bolt vagy nagyobb bevásárló központ is feltöltene jolesne. De mindig egyedül intézi ezeket. Amióta a szuleinél élunk (szerencsére már nem sokáig) mindig baj volt h anyukám vagy húgom pl kijöttek és én éppen nem szóltam nekik. Mindig az volt ide nyugodtan jöhet az én családom is bárki és azt gondoltam nem kell mindig bejelenteni előre mindent. Hugomnak azóta lett gyereke de alig látom őket is meg már félek idehivni őket mert a szülők nagyon nem kedvelik az én családomat. Se barátok senki másom nincsen és ez olyan rossz így h nem tudok senkivel normálisan beszélgetni jól érezni magam. Férjemmel is eléggé eltávolodtunk amióta gyerekünk lett és tényleg alig jut időnk nyugodtan beszélgetni mert folyton a gyerek után kell futkozni foglalkozni vele így meg nehéz egymásra figyelni. Fogalmam sincs mikor lesz ez jobb mikor jön el h önálló lesz és nem kell egész nap utána futni fegyelmezni stb. Nagyon vágyok arra h nő lehessek újra kicsit önmagammal is foglalkozhassak mert hát 30 évesen nem igazán vagyok boldog. Úgy érzem mennek csak az évek felettem de még mindig nem találtam meg a helyem folyton csak teszem a dolgom a kötelességeket és ennyi. Nem is tudom más h tud 2 vagy 3 gyerek mellett boldog lenni úgy h önmagával is tud törődni feltöltődni .
2022. okt. 17. 14:37
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
De miért nem beszéled meg vele, hogy inkább jöjjön haza, vigyázzon addig a gyerekre, és te elmész vásárolni...??
2022. okt. 17. 14:41
 2/10 A kérdező kommentje:
Autója csak neki van én kijöttem a gyakorlatból így csak busszal tudnék falun kívulre menni
2022. okt. 17. 14:43
 3/10 anonim ***** válasza:
52%

Miért már nem vagy nő? :D ne haragudj de ezek annyira baromsagok.

A napirendjet ti alakitjatok, nem kell a 4 fal között tengődni. Mondjuk azt sem értem, a gyerekkel miért nem mész kirandulni, vásárolni, állatkertbe, bárhova? Kocsi, busz, vonat..?

Az meg, hogy hiányzik, hogy önmagad légy, nem is értem. Anyának lenni plusz egy szerep, nem veszi el a többit, ki tudsz még inkább teljesedni, több leszel, nem kevesebb.

Nekem ne mond, hogy a fodrász hiányzik, 30 évem alatt egyszer voltam fodrásznál, kormomet is magamnak festem. Ne ezek jelentsék már, hogy nők meg önmagunk vagyunk.

Tessék a felfogasodon változtatni és az életeteken is. Úgy, hogy nektek jó legyen.

Ne lepasszolgatni akard már, hanem mutasd meg neki a világot. Ne attól érezd már jól magad, hogy nincs veled. Együtt élvezzétek az életet.

Ez jelenti azt, hogy gyereked vsn, nőlj fel a feladathoz! Nem a régi élet után kell sirni hiszen azért szerettél volna gyereket mert már a régi úgy nem volt jó. Minden lehetőség adott hozzá, hogy úgy alakitsd a napjaitokat ahogy neked örömet okoz, de vele együtt!

2022. okt. 17. 14:47
 4/10 anonim ***** válasza:
73%
Ismerem ezt az érzést, ráadásul falun, a férjed és a családja által elszigetelve még nehezebb lehet! Nem tudod megkérni, hogy hétvégente ruccanjatok ki valahova hármasban? Ezt a kérdést így egy az egyben a facebookos Édesanyák szakértői csoportjába kéne beírnod, mert ott empatikus szakértők válaszolnak, nem ilyen okoskodó arrogancicák, akik megmondják, mitől kéne magadat hogyan érezni, mintha mindenki az ő klónjuk lenne. [link] Csak mostanában tetves lassan válaszolnak, de addig is olvasgathatod, miket írtak hasonló panaszokra.
2022. okt. 17. 15:24
 5/10 anonim ***** válasza:
75%

2: hát akkor gyakorold vissza magadat...

Szükséged lesz a vezetni tudásra, ha a gyereket is később hozni-vinni kell.

De amúgy a buszra is fel lehet vinni a gyereket.

2022. okt. 17. 15:30
 6/10 anonim ***** válasza:
100%

Kezdj el gyakorolni, hétvégén a környéken.

Én beülök a kocsiba és megyek.

2022. okt. 17. 15:54
 7/10 anonim ***** válasza:
79%

"Nem tudod megkérni, hogy hétvégente ruccanjatok ki valahova hármasban?"

Sőt, kettesben. A kérdező és a férje.

Nincs senki, akire bízhatnád egy délután erejéig a gyereket? Hidd el, egy 2,5 éves gyereknek pár órát nélküled el kell lennie azzal, akit ismer és akiben megbízol. 2,5 éves már nem pici baba.

Normális, hogy úgy érzed, hogy nincs életed. Hiszen nincs is más programod a gyerekeden kívül, de ennek nem kéne így lenni.

2022. okt. 17. 16:48
 8/10 anonim ***** válasza:
62%
Ha kijöttél a gyakorlatból elmehetsz autósiskolába, ahol újra segítenek rutint szerezni. Nem csak a jogsi nélküliek járhatnak oda.
2022. okt. 17. 16:50
 9/10 anonim ***** válasza:
100%

Na akkor egy okkal több hogy menj és újra gyakorold a vezetest.

Miért nem mész te a tesódékhoz?

Anyósodék nem tudnak vigyázni egy órát a gyerkőcre amíg elmész fodrászhoz?

2022. okt. 17. 17:16
 10/10 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem ez mind csak szervezés és át gondolás kérdése.

Kicsit programozd át az agyad.

Esetleg egy kicsit módosíts a napirenden.

Ha apuka nem megy veletek. Hát menjetek el nélküle. Tudom ,hogy csúnyán hangzik így , de attól nektek mèg nem kell otthon ülnötök mert a párod otthonülős típus.

Vezetés , én most csinálom a jogsit,nagyon élvezem és nagy segítség lesz ( nekünk 2 gyerekünk van)

Vegyél néhány órát ,vagy kérd meg a férjed ,munka után kicsit menjetek el gyakorolni.

Amikor apa haza ér, menj el sétálni , családhoz ,amihez kedved van ,esetleg edzeni ,futni, biciklizni. Csinálj olyat ami kikapcsol és egyben feltölt.

Csak elindulni ,elkezdeni nehéz. ☺️

Bevásárlás , menjetek el együtt a nagy bevásárlásra,mondjuk a hétvégéken. Vagy apa vigye magával a gyereket ,addig te menj mondjuk a tesódat meglátogatni.

Aztán hamarosan jön az ovi. Akkor lesz egy kis te időd is.

De első körben a vezetés. Onnantól szinte kinyílik a világ. Sokkal messzebb is mehettek. Állatkert ,uszoda , játszóház ,kirándulás , bárhová. Jobban is fogod magad érezni.

Egyik este üljetek le beszéljetek át , mond el te ,hogy érzed magad. Min szeretnél változtatni.

2022. okt. 18. 09:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!