Mit tehetnék, ha a 1,5 éves gyermekem teljesen kezelhetetlenné vált 3-5 hónapja?
Egy nagyon mozgékony, de jókedvű, jó jellemű kisbaba volt, aztán olyan 13-14 hónapos kora óta egyre rosszabbodott a helyzet minden téren, és most már idegileg teljesen kivagyunk a férjemmel.
Egyrészt, nem eszik normálisan semmit, pedig iszonyat jóevő volt. Ha én akarom etetni, az nem kell, kitépi a kezemből a villát, bezárja a száját, vergődik a székben, egyszerűen nem eszik, de ő maga még nem tud normálisan enni, a kaját ledobja a földre, kiborítja az etetőszékbe, a tányért is, kiköpi a szájából a kaját. Tiszta gyomoridegem van már minden evésnél, én nem tudok egy tányér ételt megenni normálisan mellette, mert hisztizik, kéri tőlem az enyémet, ledobja azt is a földre.
Csapkod, karmol, tépi a hajunkat. Ezerszer elmondtam màr szépen is, csúnyán is, hogy nem, de semmilyen mértékben nem érti meg, nem érdekli, megölel és közben már markol a hajamba.
És ordít, sír, hisztizik egyszerűen szó szerint egész nap. Egész nap. Ha valamire azt mondom, hogy nem, hisztirohamot kap, üvölt, hogy anyaanyaaaa, kapaszkodik a lábamba, nem hagy békén, 5 percig sincs el egyedül egy játékkal. Mostanában a konyhapultra akar felülni, nem engedjük, akkor képes ott állni 1 órát üvöltve.
Nálam már betelt a pohár, minden nap kiabálnok, kiakadok, egyszerűen nem bírom ép ésszel ezt az egész napos ordítást,verekedést, rámolást utána, mert minden leszed, ledob, tönkretesz. Az apja már inkább elmegy máshova munka után, nem jön haza sokáig, mert azt mondja, nem bírja már tovább.
Nem tudom, mit kellene tennem. Sosem volt egyszerű a gyerekem, picinek sem ült meg egy pillanatra a fenekén, meg értem, hogy, dackorszak, hiszti, életkori sajátosság, de azt érzem, ez a szó szerint egész napos hiszti és vergődik több ezeknél.
Nálunk egyszer volt egy ilyen rokon gyerek. Átokrossz, ütött-vágott mindenkit.
Amikor anyám arcát is megütötte, apám lekevert neki egy diszkrét taslit.
Láss csodát, utána olyan volt, mint a kisangyal! Szót fogadott, mint a parancsolat!
De nektek azért jó szórakozást az elkövetkezendő hónapokra, évekre! Ja és kellemes válást is!
12/13
Ide jösz kiélni a frusztrációdat? Szánalmas vagy a kitalált történeteddel.
Jelentve
"Kedves" gyerekmentes!
Igen a gyereknevelésnek van nehéz része és csodálatos is. Mint ahogy magának az életnek is. De gondolom neked az egész életed csodás rózsaszín mesehab csakis amiatt hogy nincs gyereked. Gratulálok. Be tudtál szólni. Jár a keksz. Na mehetsz élni a tökéletes életed. Pá
Egyrészt most jön a dackorszak,ez bizony ilyen.
Másrészt még kicsi,az idegrendszernek is kell még érnie,még kicsi ahhoz,hogy rögtön elsőre minden egyes nemet elfogadjon.
Sokszor valószínűleg tehetetlenségében toporzékol. Még alig tudja elmondani mutogatni mit akar...amit te nem gondolsz fontosnak,az neki a világ vége.
Gondold át mi az a meccs amit tényleg le kell játszani. Annál pedig magyarázd el miért van úgy,vagy miért nincs. Vagy pedig kompromisszum.
Pl ott az evés. Miért ne ehetne egyedül? Akármikor is kezdi, akkor is maszatolni fog,meg kiborogatni. Beszéljétek meg,ehet egyedül, sikerül ahogy sikerül,de direkt dobálás na az nincs. Ha ezt sem érti meg,ne legyen ott annyi kaja. A szilárdakat tedd neki oda falatonként, ha kell a folyékonyat kanalanként,de egyenlőre nem kell tele rakni a tányérját. Viszont had próbálkozzon,mert bocs de másfél évest már ne tessék főleg ha ő már szeretne egyedül. Talán most kényelmesebb ha te pedig az alvás idejében ebédelsz meg.
Kitartást,majd kinővi,anno nekem abból is milyen balhé volt,ha nem a szivárványos hajgumit vagy a rózsaszín poharat adtam 🤦Most már 8 éves komoly nagylány 😊
Bocs, hogy nem teljesen a kérdésre válaszolok, de ha az én férjem lépne le állandóan, és be is vallja, hogy azért nem megy haza, mert nem bírja a hisztit, azért rendesen beolvasnék neki.
Képzelje el, te sem bírod, de te nem sétálhatsz el. Kedves tőle, tényleg.
#12 ezt a kérdést is a főoldalon talàltad mi? 😂😂😂 Mint a tegnapit.
Hàt nem tudom hogy mi van a bàrgyu fejedben, de hogy téged egész nap itt esz a fene az tuti jelent valamit, hogy mit csak te tudod. A belőled áradó bunkóság okat csak te tudhatod, de ha tippelnem kell, téged bottal se piszkalna meg senki ember fia, nem hogy teherbeejtsen. 🤣
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!