Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Jó homokozójáték?

Jó homokozójáték?

Figyelt kérdés

Eddig csak a játszótéren hagyott “kincstári” dolgokkal játszott a gyermekem, de most már eljutottunk a “komolyabb” homokozási műveletekig, hogy formákat készítünk, amiket szétnyomkodhat, meg ás. De most pl. nincs közös lapát, meg töröttek a formák is. Szeretnék neki venni saját játékot és nem túl gagyit, hanem valami tartósabbat. Néztem játékboltok kínálatát, de formákból nagyon sok a tengeri herkentyű, amit nem érzek életszerűnek, minthogy nincs is tenger egynapi járóföldön belül.

Nektek volt valami, ami nagyon bejött?

Pl. adott forma vagy márka? Miket érdemes venni és milyen gyártótól?

2022. okt. 13. 03:06
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
A gyereknek teljesen mindegy, hogy milyen formája van, kicsit túl gondolod.
2022. okt. 13. 03:31
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk a legmenőbbek azok amiket a kínai boltban vettem. Bementem a kislányommal, megmutattam mi a valaszték, kiválasztotta melyiket akarja, és ennyi. Ne gondold túl.
2022. okt. 13. 03:43
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
Hát nálunk anno a különböző méretű vödrök, a műanyag puding formák és a fém süti formák voltak menők.
2022. okt. 13. 06:44
 4/6 anonim ***** válasza:
92%
Én goods marketben vettem neki nemrég, egy maci és nyuszi forma van benne, viszont a kislapát elég masszívnak tűnik. Ott is nézelődhetsz, ha van felétek.
2022. okt. 13. 06:58
 5/6 anonim ***** válasza:
100%

Az egyszerűbb játékszer jobb, 5 éves korig, de 6-7 évesen is elvannak az egyszerűbbel. Kb 5 éves korig azért fontos az egyszerűbb játékszer, mert arra könnyebben vetíti rá a fantáziáját a gyermek, a kreatív képzelet ovis korban kiemelten érésben van.

Szóval homokozóformának bármi jó, hacsak nem 8-10 évesről beszélünk, aki történetesen szeret még esetleg homokozni.

2022. okt. 13. 20:39
 6/6 A kérdező kommentje:
Néztem most két ilyen boltban is, ugyanazok voltak: sorjás lapát éles élekkel a nyelén, de túl hajlékony. Azért jó lenne, ha nem törne el a kezében, mert a homokozóban is mindig találunk letört műanyagdarabokat és a legtöbb éles és hegyes. Vödrös szettben mikroszkopikus formák, kb.6 centisek - csikóhal, tengeri csillag, zsiráf, szerintem ebből ki se jön a homok, az egy centis nyakából. De találtam egy csomag formát is külön, aminek nagyon örülök, egy hal, autó, napocska, mozdony, masszívnak tűnik, elég nagy és jól kijön belőle a forma. Valami magyar, kisiparos termék. Már csak valami jobb lapát kellene, amihez nem kell vödröt, meg gereblyét is venni, kötelezően.
2022. okt. 14. 21:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!