Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Nagyon idegesít a gyerekem,...

Nagyon idegesít a gyerekem, néha kihajítanám az ablakon. Más is szokott így érezni?

Figyelt kérdés
2.5 éves, egész nap magyaráz, visítgat, sikít stb, csinálja a gyerek dolgait. Általában reggel, délelőtt még jól megvagyunk de estére szinte minden nap elegem lesz. Nem szoktam vele kiabálni, veszekedni de belül nagyon ideges leszek, idegesít a gyerek, megráznám, koraknám az erkélyre (persze nem teszem). Más is szokott így érezni? Van erre megoldàs?
2022. okt. 2. 20:32
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
74%
Szerintem mindenki szokott így érezni és nincs igazi megoldás. Volt erről valami tanulmány, hogy nem számit sem életkor, sem végzettség, sem egyéb tulajdonság, mindenkit ugyanannyira idegesít a gyereksírás.
2022. okt. 2. 22:45
 12/19 anonim ***** válasza:
57%

Én örökbe akarom adni ilyenkor.

A bántás nekem se jut eszembe, de olyan volt, hogy magamat bántottam. 1 hétig meglátszottak a karmolásnyomok.

Mondjuk nekem nem is lesz több gyerek, én nem bírnám idegileg ha dupláznék:D

2022. okt. 2. 22:58
 13/19 anonim ***** válasza:
83%
Nem, én néha kiabálok, ha már nagyon elege van, aztán kész. Nem hordozom magamban a dolgokat így.
2022. okt. 2. 23:13
 14/19 anonim ***** válasza:
80%

Sajnos igen. 2.5 múlt, akaratos, időnként harap is.

Nem bántom, de néha leüvöltöm a fejét. Utána szaranyának érzem magam és bűntudatom van 😕

Járok pszichológushoz de eddig nem segített.

Apa 200 km-re, egyedül kell megoldanom a hétköznapokat.

2022. okt. 3. 06:34
 15/19 NTBS ***** válasza:
0%
Szerintem meg kell húzni a határokat.
2022. okt. 3. 07:55
 16/19 anonim ***** válasza:
58%
Én pl tegnap közöltem a gyerekemmel, felöltöztetem szép ruhába, körbefensképezem azt meghirdetem.
2022. okt. 3. 08:24
 17/19 anonim ***** válasza:
75%

Szerintem időnként mind vagyunk így, és baromi nagy különbség van az "arra gondolok, hogy kihajítom az ablakon" és a "ténylegesen kihajítom az ablakon" közt. Nyilván utóbbit normális ember nem teszi meg, ez csak pillanatnyi "elmebaj", amikor úgy érezzük, hogy épp nem tudjuk a kialakult káoszt kezelni.

Ahogy egy szarabb napon melóban 1-2 kolléga(nő) is ki tud úgy hozni a béketűrésemből, hogy gondolatban kést állítok a hátukba, úgy a gyerekemre is lehetek épp annyira dühös, hogy eszembe jusson pl ez az ablakon kidobós dolog. Ettől még nyilván egyiket sem tenném meg, mert (még) beszámítható vagyok. :D

2022. okt. 3. 09:08
 18/19 anonim ***** válasza:
68%
Persze, van különbség a gondolni és megtenni között. Én is gondoltam már rá, hogy agyonütöm a szomszéd kutyáját, de sosem tenném meg. Viszont nem, a gyerekemmel kapcsolatban sosem voltak még gyilkos gondolataim. Akinek ilyen eszébe jut a saját gyerekéről, ott azért már komoly gondok vannak az idegrendszerrel meg a megküzdesi, stresszkezelési stratégiákkal. Aki közli vele, hogy meghirdeti, vagy odaadja valakinek az sem százas. A gyerek ezt nem poénnak fogja fel. Pátyolgassátok csak egymás lelkét, hogy ez normális. Sőt, az az idióta, meg hazug, képmutató, és szuperanya, vagy milyen nagy szavakkal szoktatok még dobálózni, aki nem idegbeteg a saját egészséges kisgyerekétől. Mi lenne veletek beteg gyerek mellett? Költői a kérdés.
2022. okt. 3. 10:46
 19/19 A kérdező kommentje:

Nyilván nem dobnám ki az ablakon, ez inkább egy szemléltetés, hogy épp nagyon idegesít. Nekem ez a kifejezés jut eszembe. Apuka is részt vesz, de nyilván ő is fáradt. Délután van, hogy leviszi sétálni. Van egy fél éves kisteso is, így nem is megyek vissza dolgozni és plusz álmosság is van rajtam.

Igazából az a nehéz, hogy egész nap tök jól elvagyunk, minden szuper, de aztán szinte minden este nagyon ideg vagyok. Egyszerűen besokallok és nem tudok nyugodt lenni belül.

2022. okt. 3. 13:19
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!