Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Volt már olyan "majdnem"...

Volt már olyan "majdnem" baleseted a gyermekeddel, ami akár végzetes is lehetett volna?

Figyelt kérdés

Gondolok itt olyanra, hogy kiszalad az útra, vagy kismotorral kigurul, vagy pl egy kutyával kerül összetűzésbe stb...

Történt ma velünk egy majdnem baleset és eléggé kivagyok tőle, mert belegondoltam, hogy egy banális dolog is akár végzetes lehet.

2022. szept. 28. 13:58
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
100%
Kisiskolás voltam, apámmal mentünk a suliba, zöld volt a lámpa nekünk a zebrán, de nem néztünk körbe. Majdnem elcsapott engem az autó, ami cseszett a piros lámpára. Aznap apámnak is és nekem is lepergett a szemem előtt az életem. Tuti nem is 50-nel ment az isten barma.
2022. szept. 28. 15:56
 12/19 anonim ***** válasza:
24%
Köszi, hogy lepontoztatok. 10 éves gyerek voltam, ha felelőtlen is volt anyukám, nem az én bűnöm. Köszi a lepontozást, ennyi örömötök legyen.
2022. szept. 28. 15:58
 13/19 anonim ***** válasza:
90%
Elbotlottam, hátra estem, és olyan szerencsétlenül, hogy a 2 éves lányomat is elsodortam, aki pont alám került. Ha nem homorítok a hátammal esés közben, és rakom hátra ki a könyömöm hogy arra essek, akkor pont teljes súlyommal ráesek a gyerek gerincére. Így szerencsére már a tompított testsúlyommal estem rá az ő oldalára, valahogy esés közben sikerült korrigálnom. Csak ültem a földön, remegtem és szorosan öleltem magamhoz, amíg a férjem odaért a nagy csattanasra, és kihámozta a zokogó gyereket a kezem közül. Percekbe telt mire sikerült megnyugtatni a kicsit, annyira megijedt. Utána derült csak ki hogy nincs baja, mozog keze-lába. Szerencsére így én mentem be csak a kórhazba gipszelésre. Azóta ezerszer megnézem hová lépek, hatrafelé csaknúgy, ha tuti biztos nincs ott.
2022. szept. 28. 16:45
 14/19 A kérdező kommentje:

2 éves múlt a kisfiam, hazafelé tartottunk a játszóról, óriási hisztéria közepette, mert nem akart sétálni, en meg nem akartam cipelni, mert 8 hónapos terhes vagyok, már nem volt messze a házunk. Egy épület mellett mentünk, az úttól a leparkolt autók es egy kis zöld füves rész választott el. Epp lógott a lábamon, hogy fogjam fel, es mondtam, hogy márpedig én megyek haza. nem viccelek, egy lépést sem volt időm tenni előre, vagy utána kapni, mert a mp töredéke alatt elkezdett rohanni az úttest felé, úgy rohantam utána es kaptam el mar 2 parkoló autó között. Ez kb a jardatol 3 méter távolság volt. És tudom, az en hibám, legközelebb inkább viszem, vagy kocsizunk, de ez most nagyon betett, hogy ha kijjebb megy es pont jön egy autó, kb vége....

Es igen, en is szorítom a kezét, mert nekem is minden zebra előtt eszembe jut Jr. története, nem is megyek vele se futóbiciklizni, se kismotorozni, mert mi van, ha nem vagyok elég gyors. De most mégis majdnem megtörtént a baj.

2022. szept. 28. 17:36
 15/19 anonim ***** válasza:
100%

Kisgyerekként a torkamon akadt valami kaja.

Egyik régi osztálytásam valamikor 6. környékén leesett a csűr tetejéről. (Az oldalán lecsúszott, az alkarja tiszta seb volt.)

2022. szept. 28. 17:38
 16/19 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező akkor küldöm egy virtuális ölelést, velünk most hétfőn történt hasonló, akkor én is gondoltam rá, hogy kiteszek egy ilyen kérdést.

Én 7 hónapos terhes vagyok, lesétáltunk 2 metromegallot a 2 és fél éves fiammal, jott szépen folyton mellettem, de bármikor el tudtam volna kapni, ha olyan a helyzet. Már majdnem a bölcsihez értünk, ő fel akart menni egy hosszú babakocsi feljáróra a járda mentén, mondom menj, mentem vele párhuzamosan, h majd a végében találkozunk. Amikor a végéhez ért, ő megfordult, ment vissza a tetejére, én mentem a járdán vissza utána, mondtam persze, hogy állj, de le se sz.arta. A tetejére értem én is vele együtt de ő elindult vissza az aljára, futottam utána de tudtam, hogy nem érem utól, és hogy komoly a helyzet, mert a járda másik oldalán autók járnak. Szóval futottam utána lefelé, volt vagy 2 méter távolság köztünk, már integettem az autósoknak hogy álljanak meg, hála istennek megállt aki éppen jött, a fiam nem futott ki elé hanem a járdán futott visszafelé, és ráadásul el is esett, így elkaptam, szóval tripla biztonságban voltunk, de azóta is nagyon hevesen ver a szívem ha ez eszembe jut. Intettem az autósnak hogy megállt, a gyerekkel kiabáltam, hogy utcán nem fogócskázunk, dehát leginkább magamra haragudtam. Megfodagtam, hogy utcán bármi van, mindig a közelében leszek, sehova nem engedem egyedül felmászni, stb. Ettől még nyilván bármi történhet a mi hibánkon kívül is, de igyekszem a minimumra csökkenteni a kockázatot.

Még 2 éves korában volt egy olyan hogy ő kismotorozott a játszótéren, én nem vettem észre h valaki nyitvahagyta a kaput, rohantam utána de nem értem volna utol, egyetlen szerencsém az volt, hogy nem ment ki a kapun, hanem elfordult balra a szokásos útvonalára.

Nem tudok dönteni hogy a kettő közül melyik volt a vérfagyasztóbb.

2022. szept. 28. 19:49
 17/19 anonim ***** válasza:
90%
Az utcánkban nincs járda, így gyalogosként is az úttesten lehet közlekedni. Teljesen nyugis hely, nagyon ritkán járnak erre autók, leginkább csak azok akik itt laknak. 4en voltunk, 2 kicsi 1,5 éves kislány és 2 anyuka. Az én lányom volt elől, 3 méterre tőlem, autó se közel se távol, csak az út szélén parkoló autók voltak. Az egyikben egy primitív vén f@sz ült, gondolta kicsit ráijeszt a gyerekemre, elindította a kocsit, hirtelen kigurult elé, lefékezett és rádudált. Azt hittem elüti, esélyem sem lett volna odaugrani. Rettegtem, remegtem aztán őrjöngtem.."de hát én csak egy kicsit meg akartam ijeszteni"...egy másfél éves gyereket baszki. Mai napig meg tudnám folytani azt a f..
2022. szept. 28. 20:06
 18/19 anonim ***** válasza:
85%

Van egy kertitavunk, mellette elég nagy füves terület. A tó a csücskén van. Direkt nem mély, körülötte 20cm szegély.

Lányom és fiam a füvön játszottak. A legmesszebbi ponton a tótól.

Fiam megkért, töltsem meg a vizipisztolyát. Elsétáltam a kerticsapig, hisz játszottak ügyesen. Még vissza is néztem rájuk. Míg megtöltöttem a pisztolyt, kb max 1 perc lehetett, nem tőbb, a fiam elkezdett sírni, ordítani, anya segíts. Sose fogom elfelejteni ezt a segélykérést. A lányunk akkor tanult járni. Elsétált a tóig és hiába a szegély, belement. És hiába csak kb 40cm a víz, nem állt benne, hanem elmerült. Rohantam oda, kaptam ki. Nem vett levegőt. Úgy ráztam fejjel lefele, köpött egy adag vizet utána sírt fel.

Szóval ha a 3éves fiam nem szól, lehet csak 1 perccel késöbb veszem észre, ki tudja mi lett volna.

10hónapos volt akkor a kisasszony.

2022. szept. 28. 20:44
 19/19 A kérdező kommentje:
Uramisten, őszintén sajnálok mindenkit,akivel ilyen szörnyű dolgok történtek. Mondják, hogy a gyermeknevelés nem könnyű dolog, de mikor ezt mondták, nem ilyesmire gondoltam 😔
2022. szept. 28. 22:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!