Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Baj, ha ilyen érdeklődő típus?

Baj, ha ilyen érdeklődő típus?

Figyelt kérdés
3,5 éves a lányom. Kisebb korában is sok minden érdekelte, megnézett mindent útközben. Most is amikor jövünk-megyünk az óvodába, sokszor nehezen érünk oda ahová kell, mert bámészkodik, mindenre rákérdez, alaposan megnéz. Nem rég pont az óvoda udvarában voltunk, befelé tartottunk, akkor is megnézte a játékokat, lassan haladtunk. Elment mellettünk egyik csoporttársa az anyukájával, az anyuka kissé megvetően nézett ránk és megjegyezte, hogy látja, nem könnyű a bejutás. Hazafelé is pont összefutottunk vele, a lányom akkor is bámészkodott az udvaron, az anyuka ismét megjegyezte, hogy "Látom, hazafelé sem könnyű". Ezt is kissé gúnyosan, lenézően mondta, mintha ez akkorra tragédia lenne. Tényleg baj, hogy ő ilyen? Akkor ez fel sem merült bennem, de utólag elgondolkodtam, hogy talán mégis az a normális, ahogy ő megy a gyerekével célirányosan?

2022. szept. 28. 12:04
 1/4 anonim ***** válasza:
88%
Minden gyerek ilyen. És az anyuka pont azért mondta ezt, mert átérzi a helyzetet, az ő gyerekével sem könnyű eljutni valahova. Nekem az a fura, hogy, ezt ennyire félreértelmezted, nem kell ilyen negatívnak lenni az emberekkel, mert nem fognak szeretni.
2022. szept. 28. 12:13
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

Minden gyerek olyan, mint a tiéd. Néha kell sietni, akkor nem lehet bámészkodni, de pl. óvodából hazafelé tipikusan mi is ráértünk, és az hosszabb ideig is tartott a bámészkodások, kavics-szedések és effélék miatt.

Viszont én nem tételeznék föl rosszindulatot a másik anyukáról sem. Lehet, hogy ironikusan mondta, vagy együttérzően, hogy sok időd megy el ezzel.

Tapasztalatom szerint a nők sokszor vélnek belehallani gúnyos, rosszhiszemű, korholó hangsúlyokat abba, amit a másik maximum iróniának szán, de lehet, hogy teljesen jóhiszeműen mond. (Itt a gyakorin is rengeteg ilyen reagálást olvasok.)

2022. szept. 28. 13:15
 3/4 anonim ***** válasza:
100%
Nem baj, és én sem gondolom, hogy rosszindulatból mondta volna a másik anyuka. Nyugodj meg. Amúgy sokan ezért használnak babakocsit még a 2-3 éves gyerekekkel is, mert akkor nem kell minden pitypangnál megállni és gyorsabban eljutnak A-ból B-be. De ha neked erre van időd, akkor csináld így, ez a legjobb a kislányodnak.
2022. szept. 28. 14:39
 4/4 A kérdező kommentje:
Én inkább megvetést éreztem rajta mindkét alkalommal. Nem is köszönt, olyan bunkó stílusa volt kissé. Volt, hogy a dadus vagy más szülő is látta ezt a lányomon, ők teljesen máshogy reagáltak, poénkodtak, de semmi gúnyos megvetést nem tapasztaltam felőlük. Lehet, hogy akkor csak ő ilyen, vagy csak rossz napja volt.
2022. szept. 28. 17:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!