Születésnapi zsúrt milyet tartotok 4-5 éves gyereknek? Kis lakásban élők hol?
Óvodás gyermekemnél felmerült, hogy a születésnapjára bulit szeretne. Tavaly májusban volt egy csoporttársáén, azóta mondja, hogy szeretne ő is. Na igen, de ők kertesben laktak és jóidő volt a gyerekek kint díboltak a kerben. Nem volt semmi szervezés, volt süti, rágcsa, itókák, a gyerekek meg játszottak együtt, kb. ennyi, jól érezték magukat.
Mi viszont jelenleg egy 2 szobás lakásban lakunk, amit már nagyon kinőttünk, jövő nyáron fogunk házba költözni. El se tudom képzelni, hogy ebben a lakásban hova tennénk mondjuk 8 gyereket, vagy mit csinálnának. Na meg ugye ebben a korban még a szülők is ott maradnak. Le se tudna mindenki ülni.
A városban van egy játszóház, ami rémes, voltunk ott egy szülinapon, eleve kicsi az alapterület ezért úgy oldották meg, hogy + pince szint + galéria hogy mindennek legyen hely. És csúszós lépcsők vannak, kiálló hegyes, sarkos korlátok, nem vagyok paramami, de végig azt néztem, hogy melyik gyerek fog leesni a lépcsőn és beverni a fejét a a szögletes kemény korlát sarkába stb. Bár ott nagyobb gyerekek voltak a családból, nyilván nekik másabb, mint zokniban szaladgáló 4 éveseknek...
Ezen kívül még van egy-két ilyen tanya közvetlen közel, ahol vállalnak szülinapot, állatsimogatással, traktorozással meg mit tudom én, ami megint tök jó, de az én gyerekemnek december elején van a szülinapja. Bár az óvodában is kimennek minden időjárásban, nem tudom, lehet egy ilyen rövidebb alkalom nem lenne rossz hidegben sem nekik.
Egyáltalán mennyi időre kell tervezni egy ilyen "bulit" ebben a korban? Mikor egymáshoz jövünk-megyünk át akkor eddig 3 óránál többet nem is terveztünk sosem, ez elég ideálisnak tűnik, de egy bulinál hogy van ez? Ilyen egésznapos rendezvényre kell készülni? A májusi szülinapon nem tudom ki meddig maradt, mi egy órával a kezdés után tudtunk odaérni és kb. 2.5 órát maradtunk, mert a gyerek már tök álmos lett kb. kikanyarodtunk az utcából és el is aludt.
Dehogy egesz napos, ne hulyeskedj :)
Altalaban 2 orasak az ilyen partik, szerintem a farm jo otlet!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!