Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mennyit beszél a 2.5 éves fiatok?

Mennyit beszél a 2.5 éves fiatok?

Figyelt kérdés

Kisfiam 2.5 éves. 18 kiló, 104es ruhát hord.

Kb 130 -150 szót ismer ,ennyit tud kimondani. Maximum 3 szavas ,rövid mondatokat mond ,beszélni folyamatosan nem tud. Nem tud ragozni múlt időben, jövő időben, néha össze vissza értelmetlen dolgokat mond . Például: qz ablak bibi . Mert egyszer mondtam neki hogy oda ne álljon fel mert megüti magát és bibis lesz..ezt amikor éppen eszébe jut elmondjq szituaciotol függetlenül.

Egyedül kezet mos, eszik, törölközik,cipőjét felveszi stb

De mégis aggódok hogy q gyermekem nem teljesen normális.

2022. szept. 17. 13:22
 1/8 anonim ***** válasza:
75%
A súlya kicsit sok ilyen magassághoz, de más nem normális nincs a leírásodban.
2022. szept. 17. 13:27
 2/8 A kérdező kommentje:
Amugy abszolút nem kövér, még csak nem is erősebb... csak úgy néz ki mint egy 3-3.5 eves
2022. szept. 17. 13:28
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Vannak akik ennyit sem beszélnek szerintem, ha összerakja már a szavakat, akkor 3 éves korára a ragozas is menni fog. Szerintem a kisfiúk átlagát tudja beszédben. Az átlagosnál valóban nagyobb magasságra, testsúlyra.
2022. szept. 17. 13:48
 4/8 anonim ***** válasza:
Én 2,5 éves kisfiam hosszabb mondatokban beszél, de még nem folyékonyan, a ragozasban is vannak még bőven hibái, és sokszor keresi a megfelelő szót. De sok ennyi időset látok, és nem jellemző hogy ennél jobban beszélnének, inkább az a ritkább.
2022. szept. 17. 13:51
 5/8 anonim ***** válasza:
Nekem ekkorák az ikreim. A fiam mondókákat tud már, a lány is mondatokat, most kezdik tudni az igeidőket. De a te fiad is teljesen rendben van. Nalam is így kezdték. Az h ablak bibi, az teljesen jó. A tobbit nem tudja még megfogalmazni. Az hogy szituációtól függetlenül, aznem biztos. Mert te nem tudod mire gondol épp, vagy mi az amit még mondani szeretne. Lehet épp tologatha az autót és ez jut az eszébe, és ezt kitudja mondani.
2022. szept. 17. 14:35
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

A kicsi lanyom ennyi idosen semmit nem mondott konkretan nem beszelt 3 eves koraig

A fiam folyekonyan es helyesen beszelt ragozott mult jovo ido ment.

A nagylanyom tudott de nem akart parszavas dolgokkal elintezett mindent. Neha mikor olyan kedve volt szepen mondatokba beszelt.

Szoval abszolut benne van a keretbe... Ne parazz!

2022. szept. 17. 17:46
 7/8 anonim válasza:
Gratulálok a szép nagyfiadhoz! Nekem is van egy majdmem 3 eves fiam de csak 16 kiló es igy is bivaly erős. De a Tied aztán még milyen erős lehet! :D En is túlaggódó típus vagyok és nem jó bizonytalankodni. De ez a Te fiad egész biztosan nem beteg vagy autista vagy lemaradott. Lehet hogy neki 20 eves korában egy tanyán lesz ménese mert ő nem egy irodista típus. :D Dobd el messzire a telefont és öleld át a fiad. :D
2022. szept. 18. 06:05
 8/8 A kérdező kommentje:
Jaj édes vagy 7es ! Köszönöm szépen!!! Igazad van :D
2022. szept. 18. 08:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!