Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Felétek hogy működik a gyermek...

Felétek hogy működik a gyermek háziorvos?

Figyelt kérdés

Telefonon megy a vizit?

Időpontra behív?

Mindenképp behív vagy csak ha külön kéred?

Igazolást ad anélkül hogy látta volna a gyereket?

2022. szept. 15. 09:11
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Most pont beteg a lányom. Hétfőn telefonáltam, elnondtam, mi a baja. Felvették a gépbe. Szerdán és pénteken kell újra telefonálni. Ha pénteken már jól van, be kell menni igazolásért. De csak a torka fájt, kicsit taknyos volt. Ha valami komolyabb, akkor behívják.
2022. szept. 15. 09:25
 2/11 anonim ***** válasza:
59%
2 éve távgyógyít.Telefonon lehet beszélni az asszisztensek, nem hív be senkit.Ha meggyógyult a gyerek megint telefonálsz,ad időpontot,hogy mikor mehetsz be igazolásért.Sajnos csak ez az egy gyerekorvos van,váltani így nem tudunk.
2022. szept. 15. 10:08
 3/11 anonim ***** válasza:
nálunk időpontot kell kérni és megnézi a beteg gyereket, ha szeretnéd. kontroll ugyanígy. ha nem akarsz bemenni vele akkor nem kell, működik a telefonos rendszer is. recepteket e-mailben lehet kérni.
2022. szept. 15. 11:10
 4/11 anonim ***** válasza:
Nálunk a covid óta távgyógyítás van. Telefonon elmondják, mi hogyan legyen, felírnak elektronikus receptet. A legtöbb esetben nem is az orvossal, hanem az asszisztenssel beszélek. Ha nem gyógyul a gyerek, akkor ad egy időpontot, hogy vigyem be.
2022. szept. 15. 11:20
 5/11 anonim ***** válasza:

Most jőttünk pont haza tőle.

Nálunk úgy megy, hogy ha van valami, betelefonálunk. A doki eldönti mennyire súlyos, mit tud vele kezdeni. Nálunk, mivel tudja h gyakorlott anyuka vagyok, egy köhögés/orrfolyással pl nem hív be.

De ha kérném, megnézné a gyereket.

Időpontot nem ad, csak elmondja mikor célszerű menni, mikor vannak kevesen.

Telefonon beszélgetésre is megadja az igazolást nekünk pl, de akiknél első gyerek, vagy bizonytalanok, őket behívja.

Covid elött annyival volt másabb, hogy akkor többen csak fogták azt bementek, nem érdeklődtek előre mikor menjenek, így voltak időszakok, amikor akár 1 órát is kellett várni.

2022. szept. 15. 11:31
 6/11 anonim ***** válasza:
100%
Telefonálni kell és a gyerek állapota alapján mrgbeszéljük, hogy bevigyük vagy sem. Ha úgy látjuk, hogy jobb ha megvizsgálja, akkor időpontot ad aznapra. Ezeket az időpontokat tartják, így nem találkozunk más beteg gyerekekkel. Nekem tökéletes ez a rendszer. Náthával, hasmenéssel, egyszerűbb betegségekkel korábban sem kellett bemennünk.
2022. szept. 15. 13:42
 7/11 anonim ***** válasza:
Nálunk általános orvos van a faluban, de covid óta nem lehet bejutni. Telefonon keresztül hallgatja meg a gyerek hátát. Fényképet kér, ha pl. kiütés van a gyereken. Sok a panasz az orvosra. Simán ad igazolást. Ha jelzem, hogy szerintem meggyógyult, akkor ír egy papírt, hogy ettől eddig beteg volt. Az nem szerepel rajta, hogy meggyógyult.
2022. szept. 15. 13:48
 8/11 A kérdező kommentje:

Nálunk is ez van, ahogy írtatok, szóval ha úgy van megnézi.

Nekem ezzel az a bajom, hogy rámegy egy csomó időm mire egyáltalán a telefont felveszik, vagyis állandóan foglalt.

Nem zavarna, ha mondjuk X idő után vissza tudnának hívni, de van hogy órákon keresztül nem lehet elérni.

2022. szept. 15. 14:39
 9/11 anonim ***** válasza:

A mi háziorvosunk több, mint 2 éve nem látta a gyerekeimet. Sőt, beszélni is csak az asszisztensével beszéltem covid óta. És nem azért, mert nem voltak betegek a gyerekek. Két ovis, egy iskolás, szóval kijut nekik a közösségben terjedő betegségekből bőven. De rendelésre csak időpontra lehet menni. Időpontot pedig csak indokolt esetben lehet kapni. A két hete nem tud aludni a gyerekem a köhögésétől nem volt indokolt eset. Az akkor bántott, de a legtöbbször örülök, hogy már nem kell náthás gyereket orvoshoz hurcolásznom az igazolásért. Korábban se csinált semmit, csak javasolt pár vény nélküli szert és kész.

Igazolást most bemondásra ad. Telefonon megmondom, mikortól volt beteg a gyerek, ő kiállítja az igazolást, a végdátumot üresen hagyja, azt én töltöm ki, és csak arra kér, hogy jelezzem telefonon, mikor ment végül a gyerek újra. A papírt az utcán veszem át. Ott kell várakozni, míg kiadja az asszisztens, a váróba nem mehetünk be. Néha ad hozzá pár teljesen kitöltetlen, aláírt igazolást is, hogy ne kelljen olyan somszor bejárnom.

Telefonon napi 2 órán át elérhető, persze legtöbbször foglalt, így volt már olyan, hogy azzal hívtam fel, hogy múlt héten nem voltak oviban a gyerekek, de 2 napja újra járnak, csak eddig nem tudtam elérni.

Amúgy nekem nincs annyira ellenemre ez a rendszer. Utáltam orvoshoz járni a gyerekekkel, és az esetek 90%-ban fölösleges volt, csak az igazolásért kellett ott dekkolnunk 2-3 órát a beteg gyerekekkel tömött váróban. Örülök, hogy ennek vége. Ha tényleg baj volt, úgyis szakorvoshoz mentünk, legtöbbször fül-orr-gégészhez.

2022. szept. 15. 15:31
 10/11 A kérdező kommentje:
Ja hát én se azon vagyok, hogy odahurcolásszam a beteg gyereket, csak nekem az fura hogy a végén kapok egy igazolást amire ráírja, hogy nem is látta a gyereket, csak a szülő elmondása alapján adja. Így ez miben több, mint egy sima szülői igazolás? Időben mindenképp, mert ugye telefonálok órákig az elején, aztán még egyszer a végén majd várok a rendelőben hogy az asszisztens kiadja a papírt. A papírt, ami valójában nem bizonyít semmit, azt legalábbis biztos nem, hogy egy orvos megállapította volna, hogy a gyerek nyugodtan mehet közösségbe.
2022. szept. 15. 17:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!