Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mit tegyek, hogy beszüntessem...

Mit tegyek, hogy beszüntessem a bölcsiből hazafelé tartó cirkuszolást?

Figyelt kérdés

A kisfiam két és fél éves, egy éves kora óta bölcsis, nagyon szeret oda járni, és nagyon jól is viselkedik.

Reggel futóbiciklivel megyünk, odaérünk 2 perc alatt, nincs semmi gond, a hazajövetellel annál inkább. Délután fél 5 körül megyek érte, elköszönünk a nevelőktől, utána az utcán elkezd balhézni, hogy nem akar hazajönni. Mindent bevet, földön fetrengés, földre dobja a biciklit, stb. Ma úgy volt, hogy bemegyünk a játszótérre, de talpig szarosan adták ide, ezért haza kellett jönnünk, hogy pelust cseréljünk, így ugyanez a balhé ment. Kezdem nagyon nehezen bírni ezt a dolgot. Eddig mindig az volt részemről hogy elmagyaráztam neki, miért kell hazamenni, aztán jött a hiszti, ilyenkor rászólok, hogy fejezze be és jöjjön, természetesen nem jön, ilyenkor elveszem a biciklijét, és ha még erre se hajlandó jönni akkor őt is felkapom és megyünk. (Nagyon forgalmas helyen lakunk, nem sétálok el, hogy akkor most otthagyom.)

Tudom mi a mögöttes tartalom a hiszti mögött, hogy az egész napos feszkót így adja ki magából, meg amúgy nagy a mozgásigénye, ezért sem szeretne hazajönni. Tehát megértem, de nem akarom hogy így viselkedjen, amikor nem tudunk még bölcsi után 2 órát a játszón tölteni. (Ez lehet akár a rossz idő miatt is, vagy mint például ma, hogy a tele pelus miatt nem tudtunk menni.) Otthon egyébként jól viselkedik, de néha itthon is kell fél óra, amíg lenyugszik.

Bármilyen trükk, hogy abbahagyja ezt, és rábírjam a normális közlekedésre?

2022. szept. 13. 17:28
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
100%

Az enyém alig várta hogy hazamenjünk a bölcsiből, de a dackorszak legmélyebb bugyraiban azonban ugyanez ment nálunk is.

Nálunk az vált be hogy indulás előtt leguggoltam hozzá és lépésről lépésre elmondtam mi fog most következni és mit várok el tőle. Egyszerűen hangzik de nálunk bevált. Pedig előtte már rettegve indultam el vele hazafelé... mi is forgalmas helyen lakunk, azt sem engedem meg hogy ne fogja a kezem. És folyton próbálta kitépni magát, meg elszaladni. Nagyon ijesztő volt. Én pedig nem bíztam az akkor 2-3 éves gyerekemben hogy biztosan megáll-e a zebránál.

Egyébként ha kakisan adják oda akkor szólj, szólj hogy szeretnéd kicserélni a pelusát, vagy cseréljék ki ők. Nem kell úgy hazavinned. Én jártam úgy hogy a kapuból fordultunk vissza mert becsinált. Visszavittem és szóltam hogy szeretném használni a pelenkázót. Még azt is felajánlották, hogy kicserélik ők de mondtam hogy nem szükséges foglalkozzanak csak a többi gyerekkel.

Nem hiszem hogy szándékosan adták ki neked így, valószínűleg csak nem vették észre.

2022. szept. 13. 20:51
 12/12 anonim ***** válasza:
72%
Jó öreg módszerem: megvárom, amíg kihisztizi, kifetrengi magát, aztan ha végzett, megyünk tovább.
2022. szept. 14. 08:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!